Polonya, 1 Haziran’dan itibaren Rusya ve Belarus plakalı kamyon ve TIR'ların ülkeye girişine yasak getirdi. İkinci bir emre kadar geçerli olacak yasak treyler ve römorklu araçları da kapsıyor.

Polonya’dan Rusya ve Belarus’a yeni yaptırım getirdi. Polonya İçişleri Bakanlığı, Polonya ve Belarus vatandaşı gazeteci Andrzej Poczobut’un kendisine verilen 8 yıllık hapis cezasına yaptığı itiraz başvurusunun reddedilmesi üzerine Belarus’a yönelik bir dizi yaptırım kararı aldı. Polonya İçişleri Bakanlığı, bu kapsamda 1 Haziran’dan itibaren Belarus ve Rusya plakalı kamyon ve TIR'ların ülkeye girişini süresiz olarak yasakladı.

İtibarsızlaştırma ekibi yine baltayı taşa vurdu! Yücel o görüntülerin gerçek yüzünü anlattı İtibarsızlaştırma ekibi yine baltayı taşa vurdu! Yücel o görüntülerin gerçek yüzünü anlattı

Yasağın treyler ve römorklu araçları da içerdiğini belirten İçişleri Bakanlığı, 159’u milletvekili olmak üzere 365 Belarus vatandaşına da hem Polonya’ya hem Schengen bölgesine giriş yasağı getirdi. Bu kişilerin ekonomik varlıklarının da dondurulmasına karar verildi.

Polonya, Poczobut’un siyasi bir yargılama sürecinde temelsiz suçlamalarla 8 yıl hapse mahkum edildiğini ileri sürüyor. -  İHA