CHP Antalya İl Başkanı Nusret Bayar, “Antalya Büyükşehir Belediye Başkanımız Muhittin Böcek koronavirüse yakalandığında, vekaleten görevi Mehmet Hacıarifoğlu’na verdi. Tüm Antalya gibi CHP Antalya Örgütü de Muhittin Başkan’ın bir an önce iyileşip görevinin başına döneceği günü bekliyor. O gün gelene kadar vekaleten görevini yürüten Mehmet Hacıarifoğlu, başkanımızı temsilen belediyeyi yönetiyor. Ama bazı çıkar grupları, rantçılar Antalya Büyükşehir Belediyesi’ni bir türlü rahat bırakmıyor. Çeşitli isimler üzerinden türlü senaryolar üretilerek Başkanvekili Hacıarifoğlu’nun görev yapması engellenmeye çalışılmakta ve çirkin dedikodulara maruz bırakılıyor. CHP Antalya İl Örgütü olarak Muhittin Başkan’ın almış olduğu karar doğrultusunda görevlendirdiği Hacıarifoğlu’nun yanındayız ve her türlü çalışmasına katkı koyuyoruz. Muhittin Başkan, Hacıarifoğlu yerine bir başka meclis üyesini de görevlendirebilirdi, biz onun da yanında olur, görevini yapması için tüm çabayı harcardık. Antalya’nın birçok sorunu var. Hizmet bekleyen ilçeler, köyler vardır, planlaması yapılmış aksamadan yürümesi gereken işler var. Bu arada ise kentin rantından faydalanmak isteyen güç odakları varlık gösteriyor. Bu güç odaklarının bazı belediye bürokratları ile birlikte hareket ettiğini kamuoyu görüyor. CHP Antalya İl Örgütü olarak bu güç odaklarına ve rantçılara geçit vermeyeceğiz. Büyükşehir Belediye Başkanvekilliğinin tartışılması ve değiştirilmesi yönündeki bütün çabalar bu rantçılardan ve talancılardan geliyor.
Pandemi sürecinde iş yerleri kapanan, geçinmekte zorlanan, kirasını, vergisini ödeyemeyen yüzbinlerce insan kamudan hizmet beklerken, rant ve çıkar gruplarının daha fazla kazanacağız diye büyükşehir belediyesi üzerinden çevirmeye çalıştıkları senaryolara geçit vermeyeceğiz.
Hacıarifoğlu ile birlikte Muhittin Başkanımızın iyileşip görevini teslim aldığı zamana kadar çalışmalara devam edeceğiz” dedi.