CANI GÖNÜLDEN DESTEKLİYORUZ

CHP Genel Merkezi’nden, Suriye İle ilgili gelişmeler hakkında gönderilen bildirinin bir kısmını basın mensupları ile paylaşan Karadağ, “Barış Pınarı Harekatı’nın 8. Günü. Biz Suriye’de terörle teröristle mücadele eden askerlerimizin burnu dahi kanamadan mücadele etsin diye bizde canı gönülden destekliyoruz. Vatanımızın güvenliği ve milletimizin huzuru için şehit olan askerlerimize tüm güvenlik güçlerimize, yöre halkımızdan hayatını kaybeden vatandaşlarımıza da Allah rahmet eylesin diyoruz. Bütün temennimiz ve mücadelemiz Mehmetçiğimizi kazaya belaya uğratmadan yurdumuza sağ salim getirebilmektir” dedi.

 “BİZZAT YERİNDE GÖRDÜM”

Akçatı Köyü’nde kurulması planlanan su fabrikası sonrası yaşananlara da değinen Karadağ, “ile cadde ve bulvarların Alanya Belediyesi’ne devri konularına da değinen Karadağ, “Alanya’mızda bu günlerde en fazla konuşulan konulardan bir tanesi Akçatı Köyü’ndeki su meselesi. Evet ben bizzat yerine giderek Akçatı’da ki  su kaynaklarını kendim gördüm. Şuna inanıyorum ki bu yeraltı su kaynaklarının ülkemiz ve Alanya’mız açısından ciddi bir şekilde, olumlu bir şekilde değerlendirilmesi gerekmektedir. Ancak bütün bu işleri yaparken kanun, kural ve kaidelere tamamen uymamız gerekiyor yani ormansa ormanla ASAT ise ASAT’la bu konuları birlikte ele alıp çözülmesi gerektiği inancındayım. Özellikle Akçatı Köyümüzde bir içme suyu sorunu var ise ben bunu Antalya ile ve buradaki ilgili arkadaşlarla da görüştüm ASAT bu işi yapmakla mükellef bütün halkımıza orada temiz, kaliteli su vermekle de mükelleftir. Bu konuda çok kısa zaman içerisinde bununda çözüleceğine inanıyorum.  Akçatı Köyü içerisindeki içme suyu probleminin de en kısa zamanda çözüleceğine de inanıyorum. Hatta bu hafta içinde ASAT müdürümüzün oraya giderek bu konunun tespitini yapıp kısa bir süre içerisinde oradaki halkımıza sağlıklı ve temiz içme suyu imkanı sağlayacağına inanıyorum” Diye konuştu. 

İŞSİZLİK GENÇLER ARASINDA DAHA YÜKSEK

Türkiye geneli açıklanan işsizlik rakamlarına da değinen Karadağ, “İşsizlik meselesine dikkat çekmek istiyorum. Bugün Türkiye’de açıklanan issizlik sayısı % 14’ lere vardı ve bu işsizlik sayısı gençler ve üniversiteli gençler arasında % 25 ve 27’lere ulaşmaktadır. Gerçekten görev yaptığımız CHP yönetiminde bizi en fazla üzen  ve bu zamana kadar bize en fazla müracaat iş ve istihdam konusudur. Ben bir an önce yerel yönetimler başta olmak üzere özellikle partilerin genel merkezlerinde ve hükümet kanadında bu işsizliğin bir an önce son ve verilmesi ve üretimi artıracak, işsizlere iş sağlayacak ve özellikle üniversiteli kardeşlerimize iş verecek olanak ve imkanların ülkemize bir an önce yapılmasını talep ediyorum” İfadelerini kullandı.

“PATRON BÖCEK BAŞKAN”

Cadde ve bulvarların Alanya Belediyesi’ne devrine değinen Karadağ, “Bu ara gene Alanya’mızda gündem oluşturan cadde, sokak ve bulvarların Alanya Belediyesi’ne devri konusu var. Biz yerel seçimlerden önce özellikle genel seçimlerden önce bütün yerel yönetimler yerelden yönetilmeli yani ülkemiz yerelden yönetilmeli diye bir politika ürettik ve 2014 yılında biz yerel yönetimlerin almış olduğu bir kararla büyükşehir politikasını biz tasvip etmedik. Çünkü bunun çok büyük bir hinterland olduğunu Antalya’nın tek merkezden özellikle kırsalların idare edilmesinin çok zor olduğu kanısındaydık ve bu seçimler arifesinde Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Muhittin BöceK’in de politikasından bir tanesi de tabiî ki cadde ve sokakların yerele verilmesi ve yerelden yönetilmesi idi. Biz kendi aramızda arkadaşlarımızla yaptığımız konuşmalarda görüşmelerde biz Alanya’nın sokaklarının verilmesi taraftarı olmadığımız, gerekçesi olarak oradaki çalışacak işçilerimizin istihdamlarına devam etmesi aynı zamanda buradaki yapılacak olan bütün çalışmaların kırsalda da yankısını bulacağı açısından bu cadde ve sokakların büyükşehir tarafından işletilmesi taraftarı idik. Ama sayın Böcek başkanımız ben seçimlerde bu tür karar verdim. Hep beraber bu karara imza attık,  bu sözümü yerine getireceğim dedi. Patron o. Büyükşehir belediye başkanımızdır. Alacak olduğu her türlü kararı da saygıyla karşılayacağız  ve arkasında duracağız ama burada bir konuyu belirtmek istiyorum özellikle bu caddelerde çalışan kardeşlerimizin iş akitleri fesih olmayacak işlerine devam edecekler, evlerine ekmek götürecek gene dediğimiz gibi bizim kırmızı çizgimizi aşmadığı sürece kesinlikle hiçbir kişi işinden ve aşından olmayacak. Ancak son günlere gene eski alışkanlıkların işçilerimiz arasında devam ettiği görüşünde, kanısındayız. Arkadaşlarımıza ben buradan son bir uyarı daha yapmak istiyorum. Lütfen siyasi propagandadan vazgeçiniz, lütfen işinize ve aşınıza sahip çıkınız, mesainizi tam olarak takip ediniz ve hiç kimsenin ekmeğinden aşından olmayacağının ben sözünü veriyorum. Ama dediğimiz şartlar içerisinde olur ise.” şeklinde konuştu.