CHP İl Başkanı Nusret Bayar’ın, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek’e yönelik hastalığı dönemi ve sonrasında takındığı sert tavırlar nedeniyle genel merkezin tepkisini çektiği, bu nedenle de istifasının istendiği iddia edildi. Bayar, korona virüs tedavisi sonrası göreve dönen Böcek’in genel sekreter yardımcısı olarak atanan Hüseyin Karakuş’u görevden almasına tepki göstermişti. Bayar, “Daha göreve gelir gelmez böyle bir atama şık olmadı. Sonuçta başkanın tasarrufundadır ama örgütlerin tepkileri var” demişti.  
“YA DEVAM YA DA TAMAM DENİLECEK”
İstifa iddialarıyla ilgili sosyal medya hesabından paylaşımda bulunan gazeteci Ali Buldu ise şu ifadeleri kullandı:
“CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Antalya İl Başkanı Nusret Bayar'ın istifasını istedi. Bayar, an itibariyle yönetim kurulunu toplayarak durum değerlendirmesi yapmaya başladı. Alınan karara göre ya devam ya da tamam denilecek. Ankara'ya göre istifa isteme gerekçeleri iddialara göre şöyle: Böcek'in hastane sürecinin yönetilememesi, kongrede muhalif olan Korkuteli'nin haksızca görevden alınması, Kepez için sahte belge üretilmesi, Semih Esen ve Mustafa Köleoğlu'nun kamuoyunda tartışılmasına sessiz kalınması.” Bayar’ın istifası ile ilgili olarak genel merkezden gelen resmi bir yazı gelmediği öğrenildi. Antalya teşkilatındaki durumun birkaç gün içinde netleşmesi bekleniyor. 
“VAR GÜCÜMÜZLE ÇALIŞACAĞIZ”
Öte yandan, Bayar il yönetimiyle toplantı yaparak görevinin başında olduğunu ima etti. Göreve gelmelerinin ardından bir yılı geride bıraktıklarını belirten Bayar, “Kurucu Liderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün, "İki büyük eserimden biri" dediği, Cumhuriyet Halk Partisi'nin,Antalya'daki yöneticileri ve temsilcileri olarak dün ve bugün olduğu gibi yarın da kurucu değerlerimize sahip çıkacak, Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk'ün ışığında, Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu'nun liderliğinde Türkiye'yi aydınlık yarınlara ulaştırmak için var gücümüzle çalışacağız” diye konuştu.