Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Antalya Milletvekili Aday Adayı, Alanya Kent Konseyi Başkanı Nurhan Özcan, CHP Alanya İlçe Teşkilatı’nda partililerle bir araya geldi. Özcan’ı teşkilat binasını hıncahınç dolduran partililer büyük bir coşkuyla karşıladı. İlçe Başkanı Coşkun Karadağ, Kadın Kolları Başkanı Didem Karagöz, Gençlik Kolları Başkanı Birkan Ceylan’ın da hazır bulunduğu buluşmaya partinin eski yöneticileri de katıldı. Babası 22. Dönem Antalya Milletvekili Osman Özcan’ın da katıldığı toplantıda Nurhan Özcan, duygusal anlar yaşayıp gözyaşlarına hakim olamadı.

Alanya 31 Mart’ta seçime gidiyor | İşte tüm merak edilenler Alanya 31 Mart’ta seçime gidiyor | İşte tüm merak edilenler

“ALANYA’NIN SESİ OLMAK İÇİN ADAYIM”

“Alanya'nın sesi olmak için adayım. Sizlerin desteği ve güveniyle hizmetinizde olmaya hazırım” diyen Özcan, CHP’nin 25 yıllık üyesi olmaktan ve her kademesinde bir nefer olarak çalışmaktan onur duyduğunu vurguladı. Özcan, bugüne kadar yapmış olduğu siyasi, akademik ve ilçenin tanım faaliyetlerini aktararak “Şu an aslında bir tarihe tanıklık ediyorsunuz. 2003 yılından beri 17 yıldır Antalya’da Alanya’mız ve Gazipaşa’mız bir vekil ile temsil edilmemiştir. Atatürk ilke ve inkılaplarını savunan, yaşatan ve koruyan Cumhuriyet Halk Partimizin öz evladı olarak Hakkın, hukukun ve adaletin savunucusu olmak için yüce bir göreve talip oluyorum. Ülkemizin bu gidişatına dur demek gerekir” dedi.

“1938’TEN BU YANA CHP ANTALYA’NIN KADIN VEKİLİ YOK”

Sadece kendisinin değil, köylü, emekçi, gençler, kadınlar, öğrencilerin de aday olduğunu söyleyen Özcan, “Cumhuriyetimizin kuruluşunda, kurtuluşunda nasıl Başkomutan Mustafa Kemal çıkmışsa, ülkenin bu zor durumunda da dürüst, ilkeli ve güvenilir bir Kemal çıkmıştır. O da 13. Cumhurbaşkanımız Kemal Kılıçdaroğlu’dur. Ülkemiz için dönüm noktası olan bir seçim ile karşı karşıyayız. Karar vereceğiz. Bugünümüzü ve geleceğimizi oylayacağız” diye konuştu.

Özcan, kadınların kuruluş ve kurtuluş mücadelesinde hep ön saflarda olduğuna vurgu yaparak “1938 yılından beri Antalya’da partimizden bir kadın milletvekili çıkmamıştır. Bu dönem kadınların dönemidir. Ben bir Cumhuriyet kadını olarak ülkeme borcumu ödemeye geliyorum” dedi.

“DEVLET BAKİDİR, HÜKÜMET GEÇİCİDİR”

Atatürk ilkeleri ile yoğrulmuş bir aileden geldiğinin altını çizen Özcan, artık birleşerek kazanma zamanının geldiğini söyledi ve “Şu kavramları bir ayıralım. Devlet bakidir, hükümet geçicidir. Beğenmiyorsak bu gidişe bir dur demeliyiz. Cumhuriyet Halk Partimizin kıymetli örgütü, ben burada sizlere iktidara hazır olduğumu bildiriyorum. Atatürk’ün ilkeleri doğrultusunda cumhuriyetimizin ikinci yüzyılını 13. Cumhurbaşkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu ile hep birlikte inşa edeceğiz” şeklinde konuştu.

İŞTE NURHAN ÖZCAN’IN TAAHHÜTNAMESİ

Milletvekili seçildiği takdirde gerçekleştireceklerinin taahhütnamesini de imzalayan Özcan, “Milletin asil, vekilin vekil olduğunu hiçbir milletvekili unutmamalı, yukarıdan bakmamalıdır. Ben bunları hiçbir zaman unutmayacağıma söz veriyorum. Heyecanımız yüksek, iktidar yakın ve biz hazırız, geliyoruz.” dedi.

Özcan’ın imzaladığı taahhütnamede şu maddeler yer aldı:

1-Bölgeme 3 haftada bir ziyarete gelerek vatandaşlarımızın taleplerini dinleyeceğim. Milletin asil vekilin vekil olduğunu hiçbir zaman unutmayacağım.

2-Engelli vatandaşlarımızın yaşam kalitesini artırmak için gerekli yasal düzenlemelerin yapılması için çalışacağım.

3-Kadınların siyasetteki temsilini artırmak amacıyla gerekli adımların atılmasını sağlamak için çaba göstereceğim.

4-Yaşlıların bakımı ve refahı konusunda yasal düzenlemelerin yapılması ve uygulanması için çalışacağım.

5-Gençlerin eğitim ve iş imkânlarına erişimlerini kolaylaştırmak için gereken yasal düzenlemelerin yapılması için mücadele edeceğim.

6-Alanya ve Gazipaşa başta olmak üzere, ilçelerimizin ekonomik ve sosyal gelişimine katkı sağlamak için elimden geleni yapacağım.

7-Doğanın ve çevrenin korunması için gerekli yasal düzenlemelerin yapılması ve uygulanması için çalışacağım.

8-Eğitim ve sağlık sektöründe yaşanan sorunların çözümüne yönelik yasal düzenlemelerin yapılması için mücadele edeceğim.

9-Sivil toplum kuruluşlarının desteklenmesi ve güçlendirilmesi amacıyla gerekli yasal düzenlemelerin yapılması için çalışacağım.

10-Tarım ve hayvancılık sektörünün desteklenmesi amacıyla gerekli yasal düzenlemelerin yapılması ve uygulanması için mücadele edeceğim.

11-Alanya ve Gazipaşa başta olmak üzere, turizm sektörünün gelişimine yönelik yasal düzenlemelerin yapılması ve uygulanması için çalışacağım.

12- Emekli vatandaşlarımızın haklarının korunması ve yaşam standartlarının yükseltilmesi için gereken yasal düzenlemelerin yapılması için mücadele edeceğim.

13-İnsan hakları ve özgürlüklerinin korunması için gerekli yasal düzenlemelerin yapılması ve uygulanması için çaba göstereceğim.

14-Demokratik değerlerin korunması ve güçlendirilmesi için gerekli yasal düzenlemelerin yapılması ve uygulanması için çalışacağım.