2019 yılından bu yana Akdeniz Belediyeler Birliği Eğitim Koordinatörlüğü görevini sürdüren Nurettin Uludağ görevini sonlandırarak AK Parti Milletvekili Aday Adayı oldu. 
14 Mayıs 2023 tarihinde gerçekleştirilecek cumhurbaşkanlığı ve milletvekili genel seçimlerinde AK Parti Antalya Milletvekili Adayları listesinde yer almak isteyen Uludağ, bugün sabah Alanya basını ile kahvaltıda buluştu. Harbour Restoran’daki kahvaltıda Uludağ, kendisini tanıtıp neden milletvekili olmak istediğini anlattı. 

Osman Özçelik yine sanayiyi dinledi Osman Özçelik yine sanayiyi dinledi


“DEVLET BABALIĞINI GÖSTERİYOR”
Uludağ, konuşmasına 6 Şubat 2023 Pazartesi günü meydana gelen Kahramanmaraş merkezli ve 11 ilin etkilendiği deprem felaketinde hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet, yaralılara acil şifalar, yakınlarını kaybedenlere sabırlar dileyerek başladı. Yaraların sarılması için devletin’ babalığını’ gösterdiğini söyleyen Uludağ, depremzedelerin kalıcı konutlarına bir an önce geçeceklerine yürekten inandığını belirtti. 
“HİZMET İÇİN VESİLE OLMAK İSTİYORUM”
20 yılı aşkın yerelde siyaset yapan birisi olan Uludağ, milletvekili olma hedefini şöyle açıkladı: “Bu memlekete, bu topraklara hizmetlerin gelmesi yönünde benim vesile olacağıma inanmanızı, güvenmenizi istiyorum. Şimdi birinci sınav olarak aday adaylığı geçmemiz gerekiyor. Ondan sonra da büyüklerimiz bize bu konuda bir teveccüh gösterip teşkilatlarımızla desteğini verdiği zaman aday olup inşallah buralarda hep beraber çalışacağız. 
“ÜSTÜNE KOYMAK İÇİN GECE GÜNDÜZ ÇALIŞACAĞIM”
Merkezi hükümetin hem Antalya’mıza, Alanya’mıza ve bölgedeki ilçelerimize ne kadar büyük hizmetler yaptığını hepiniz biliyorsunuz. Bunları saymama gerek yok. Bugüne kadar yapılan bu hizmetlere, bu memlekete, bu bölgemize, Antalya'mıza yapılan katkılara merkezi hükümetten getiren yatırımlara bir çakıl taşı dahi olsa ilave etmek için, üstüne koymak için gece gündüz çalışacağım.”


“BİRÇOK İNSANIMIZIN HAYIR DUASINI ALDIM”
“Memleketimizde, dağında, tepesinde, taşında, toprağında yaşlısına, gencine, hastasına, sağlığına birçok insanın yüreğine dokundum. Birçok insanımızın duasını aldım” diyerek kendisine aday adaylığını açıkladığı günden bu yana kendisine gösterilen teveccühe teşekkür eden Uludağ, tebrik telefonları ve güzel dualardan dolayı mutlu olduğunu ifade etti. Uludağ, “İnşallah Cenabı Allah bizi mahcup etmez. Daha çok hizmet ederiz. Daha çok gönüller kazanır, daha çok yüreklere dokunuruz. Daha çok memleketimize hizmet gelmesine vesile oluruz diye düşünüyorum” dedi. 
“SİYASİ BÜYÜKLERİMLE GÖRÜŞÜP YOLA ÇIKTIM”
Aday belirleme sürecinde teşkilatların temayülünün alınacağını ve bu temayüller ışığında genel merkezin aday adayları arasında karar vereceğini söyleyen Uludağ, “Hangi büyüklerimle görüşmem, istişare etmem gerekiyorsa hepsiyle istişare ederek akraba, siyaset, bütün siyasi büyüklerin ve aile büyüklerinden, istişare ederek bu yola çıktım. Nezaketi, saygıyı en bilen birisiyim” diye konuştu. – Kemal Cengiz