Fizibilite çalışmaları ve ihale sürecinin tamamlanmasıyla birlikte inşaat çalışmalarına başlanan Alanya’nın yeni devlet hastanesinde çalışmalar devam ediyor. AK Parti İlçe Başkanı Mustafa Toklu, sosyal medya hesaplarından yeni devlet hastanesinin görüntülerini paylaştı. Toklu paylaşımına “Alanya’mıza yapılacak ikinci hastanemiz olan yeni devlet hastanemizin inşaatı son sürat devam ediyor. Alanya'mıza çok yakışacak ve nefes aldıracak bu yatırımımız yükseldikçe sizlerle paylaşmaya devam edeceğiz. Bizi takip etmeye devam edin” ifadelerine yer verdi.


“HALKI SIK SIK BİLGİLENDİRECEĞİZ”
Çalışmaları hakkında açıklamalarda bulunan Toklu, hastane inşaatının 2 yılda tamamlanmasını hedeflediklerini söyledi. 
Toklu, “Alanya’mıza yapılacak olan yeni devlet hastanemizin yapım çalışmaları başladı. Halkımızı inşaat süreci boyunca yapılan çalışmalar hakkında sık sık bilgilendireceğiz. Yeni hastanemizi halkımızla bir an evvel buluşturacak olmanın heyecanı içerisindeyiz. Her şeyden önce sağlık diyoruz ve bunun bilinci doğrultusunda yatırımlarımız durmaksızın sürecek. Özellikle pandemi döneminde tüm dünyanın sağlık sistemi ciddi tehditler geçirirken, ülkemizin sağlık sistemi  daha da güçlendi. Bunun en büyük başarısı Türkiye’ye kazandırılan yeni hastanelerimiz. Yeni yapılacak devlet hastanemizin 2 yıl gibi kısa bir sürede tamamlanabilmesi için tüm iletişimlerimiz devam edecek.
“200 HASTA YATAK SAYISI OLACAK”
Batı mahallelerimize kazandıracağımız yeni devlet hastanemiz, A2 seviyesinde 200 hasta yatak sayısı, 25 yoğun bakım yatak sayısı, 10 palyatif yatak sayısı ile inşa edilecek. Hastanenin oturma alanı 8 bin 736, 49 metrekare, toplam kapalı alanı 60 bin 472, 50 metrekare şeklinde planlandı. Hastane 7 ameliyathane, 67 poliklinik odası, 5 acil poliklinik odası, endoskopi-bronkoskopi üniteleri, yanık ünitesi, 15 kişilik ayaktan kemoterapi ünitesi, uyku laboratuvarı ve diyabet merkezi ile hizmet verecek. Bölgemizin yeni devlet hastanesine kavuşmasında gayret ve emeklerini Alanya'mızdan esirgemeyen Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'na ve tüm bölge milletvekillerimize  teşekkürlerimizi iletiyor, Alanya halkımıza hayırlı uğurlu olmasını diliyorum” diye konuştu. – Haber Merkezi