Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce bugün Alanya’ya geldi. Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce ziyaretlerine saat 16.30’da geldiği Gazipaşa’dan başladı. Burada birtakım ziyaretlerde bulunan İnce, ardından saat 18.00’de Alanya’ya geldi. Alanya’da Atatürk Caddesi’ndeki esnafı partililerle birlikte ziyaret eden İnce, ardından Hükümet Meydanı’ndaki Atatürk Anıtı’nın önünde beraberindekilerle anı fotoğrafı çektirdi. Anıt önünde açıklamalarda bulunan İnce, evvelsi gün yaptığı “6’lı masanın adayı olayım” açıklamasının ardından kıyametin koparıldığını söyledi. İnce, “Tayyip Erdoğan 20 senede memleketi batırdı. Doları 1,6’dan aldı 18 TL2ye çıkardı. Mazotu 1 TL’den aldı, 25 TL’ye çıkardı. Enflasyonu yüzde 29’dan aldı, yüzde 79’a çıkardı. Bunun karşısında da milleti kandırıyorlar. 6’lı masa umutmuş gibi anlatıyorlar. Oysa 6’lı masa kendi arasında anlaşamıyor. İstanbul Sözleşmesi’nde, Ergenekon’da, Libya tezkeresinde, kamulaştırmalarda, FETÖ’de anlaşamıyor. 6’lı masaya şunu sorun. Erdoğan’ı gönderdik diyelim.6’lı masa geldi. Eğitimi tarikatlara bırakacaklar mı, bırakmayacaklar mı? Memleket Partisi iktidarında, benim cumhurbaşkanlığımda eğitim laik, bilimsel ve parasız olacak. Bir metin hazırlıyorlar, Atatürk yazamıyorlar. Bizim Atatürk kırmızı çizgimiz” dedi.
“BANA İKİNCİ ŞANSI NİYE VERMİYORSUNUZ?”
Kendisinin sadece1 seçim kaybettiğini ancak CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun 15 seçim kaybettiğini dile getiren İnce, “Sayın Mansur Yavaş 2 seçim kaybetti, üçüncü seçimde kazandı. Sayın Kılıçdaroğlu 15 seçim kaybetti. Sayın Akşener’in bu beşinci partisi. Ben 1 partiden 1 kere cumhurbaşkanı adayı oldum, kaybettim.  Çıktım arkadaşlarımla bir parti kurdum. Herkese ikinci, üçüncü, besinci, on beşinci şansı veriyorsunuz da bana ikinci şansı niye vermiyorsunuz? Niye bana bırak git diyorsunuz? 6’lı masaya dedim ki, aday bulamayacaksınız. Sonunda bana gelirsiniz. Bana gelirseniz aday olurum ama şartlarım var dedim. Bir, beni yarı yolda bırakmayacaksınız. İki sandıkları geçen seçimdeki gibi boş bırakmayacaksınız. 12 bin sandığı boş tutup saat 21.30’da sistemi çökertip sonra bana seçim gecesi neredeydin diye sormayacaksınız. Nerede olduğumu bilmiyor musunuz? O zamanki partili yöneticilerle beraber değil miydik? Bunlar trollerden beslenenler. Beni aday yapmak isterseniz hazırım ama Hazine size para verecek. Paraları harcayacaksınız. Kasada tutmak yok. Geçen sene kasada tuttunuz” diye konuştu.
“KIVIRMADAN ÇIKIP MİLLETE ANLATACAĞIZ”
Türkiye’yi karış karış gezdiklerini, şu an için birinci parti olmadıklarını söyleyen İnce, “Yeni örgütlendik ama bu milleti Cumhur İttifakı’ndan da Millet İttifakı’ndan da kurtaracağım. Hep birlikte kurtaracağız. Sloganımız bir tane. Ne Cumhur ne Millet. Tek yol Memleket. Kendinize, bize güvenin. Daha zamanımız çok. Türkiye’nin temel problemlerini halının altına atmayacağız. Açıkça tavır koyacağız. Kıvırmadan, mertçe, yiğitçe çıkıp millete anlatacağız” ifadelerini kullandı.
“ANANI AĞLATANIN BABASINI AĞLATACAĞIZ”
Bir vatandaşın, “Anamız ağlayacak” diye soru sorduğu İnce, “Senin anan niye ağlasın? Ananı ağlatanın babasını ağlatacağız” diye cevap verdi. Vatandaşlarla hatıra fotoğrafı çektiren İnce ardından partisinin otobüsüne binerek Alanya’dan ayrıldı. – Erkan Uysal