Kemal CENGİZ

MHP’li Er, tayinin soru işaretleri ile dolu olduğunu belirtirken CHP’li Yeşildal, AKP’nin hukuk tanımazlığının sürdüğünü vurguladı. AKP’li Berberoğlu ise rutin bir atama olduğunu söyledi

Alanya’daki görev süresini doldurmadan Uşak’a tayin edilen İlçe Milli Emlak Müdürü Ömer Ertüzün’ün tayini muhalefet partileri tarafından tepkiyle karşılandı. Ertüzün tayininin perde arkasında Çavuşoğlu ailesi olduğu öne sürülmüş ve Ertüzün’ün sosyal medyada “Dışişleri Bakanı’na tosladık” diye yazması dikkat çekmişti. Milli Eğitim’e tahsis edilen Türkler’deki 30 dönümlük alanı, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nun babası Osman Çavuşoğlu’nun boşaltmaması nedeniyle Ertüzün’ün Genel Müdürlüğe durumu bildirmesinin ardından tayin sürecinin başladığı belirtiliyor. Ertüzün, “Dürüstçe işimizi yaparken suçlu pozisyona düştük. Osman Çavuşoğlu bana bu konuyla ilgili ağza alınmayacak küfürler etti. Sonuçta bu arazi hazinenin ve Milli Eğitim Bakanlığı’na devredilmiş bir arazi. Ancak şu anda Osman Çavuşoğlu’nun işgali altında” demişti.

Bu tayin soru işaretleri ile dolu

Konu üzerine açıklamalarda bulunan MHP İlçe Başkanı Hilmi Er, 7 Haziran genel seçimlerinin ardından oluşan tabloyu hatırlatarak geçici olarak hükümet vazifesini icra eden iktidarın bu tarz atamalar yapmaması gerektiğini belirtti. Ertüzün’ün tayin sürecine değinen Er, “Hele hele siyasi nüfuzunu kullanarak sebepsiz yere atamalar yapılmamalı. Devletin iş ve işleyişine siyaset karıştırılmamalı. Görev süresi dolmadan yapılan bu tayin kendi içerisinde bir sürü soru işareti taşımaktadır” diye konuştu.

Hukuk tanımamaya devam ediyorlar

CHP İlçe Başkanı Şengül Yeşildal da seçim sonuçlarına göre ortada güvenoyu almış bir hükümetin olmadığını ve seçmenin yüzde 60’ının mevcut hükümete karşı olduğunu vurguladı. Yeşildal, “AKP buna rağmen hukuk tanımamaya devam ediyor. Kaymakam tayininde yargı kararlarına uymadıkları gibi şimdi de birilerinin çıkarlarına ters düştüğü yasaları uyguladı, görevinin yaptı diye Alanya İlçe Emlak Müdürü’nün tayinini çıkartıyorlar. AKP’nin yasa tanımazlığını zaten herkes biliyor. Ama bunların hükümette oturuyor olması Sayın Bahçeli’nin yanlış politikalarının bir sonucudur. Hukuksuzluğa bir anlamda yol açmaya devam etmektedir.  Bu konudaki eleştirilerimizin de ne kadar yerinde olduğu bu tayin olayı ile bir kez daha ortaya çıkarmıştır” dedi.

basliksiz-1-043.jpgdfs-004.jpgds-001.jpg

Devlet memurları gelir, gider

AKP İlçe Başkanı Mustafa Berberoğlu ise Ertüzün’ün tayininin rutin bir atama olduğunu anlattı. Berberoğlu, “Devletin işlerini yapacak onlarca memur gelir, gider, atanır. Bu işleyiş süreklidir. Hiç kimse ucuz siyaset peşinde koşmasın. Alanya’nın yetiştirdiği değerler vardır ve bunlar kolay kazanılmıyor. Kimse bu değerlerin üzerinden kendisine bir şey kazandırmak için çaba sarf etmesin. Küçük hesaplarla ucuz siyaset yapmasın. Biz Alanya’nın kazanımlarına hizmetlerine bakalım. Devlet memurları gelir gider. Herkes görevini yapar, atanır.  Devlette süreklilik esastır.” dedi. Ertüzün’ün ifadeleri hatırlatılan Berberoğlu, “Ben söyleyeceğimi söyledim” diyerek iddialara yanıt vermedi. 

Editör: TE Bilisim