CHP İlçe Başkanı Coşkun Karadağ, AK Parti İlçe Başkanı Mustafa Toklu’nun “Alanya’da Büyükşehir Belediyesi’nin varlığını hissetmiyoruz” sözlerine partisinin ve Millet İttifakı ortağı İYİ Parti’nin belediye meclis üyeleri ile birlikte cevap verdi.  CHP ve Antalya Büyükşehir Belediyesi’ni hedef alan AK Parti İlçe Başkanı Mustafa Toklu, Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek’in seçildiği günden bu yana gözle görülür bir hizmeti olmadığını söylemişti. Büyükşehir Belediyesi’nin Alanya’da hangi projeleri yaptığını ve hangi projeleri planladığını soran Toklu, bunlara cevap beklediklerini dile getirmişti. Toklu’nun açıklamaları sonrasında Karadağ, bu eleştirilere parti binasında CHP’li Alanya Belediye ve Antalya Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Erkan Demirci ile İYİ Partili Alanya Belediye ve Antalya Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Hasan Can Kamburoğlu ile birlikte cevap verdi. Açıklamaya bir yönetim kurulu üyesinin cenazesi nedeniyle Ankara’da bulunan İYİ Parti İlçe Başkanı Alper Arıkan katılamadı. 
“DOĞAL GAZ GELECEKTİ AMA BAŞLAMADI BİLE”
Türkiye’de siyasetin çok gerilmeye başladığını belirten Karadağ, bu gerginliklerin üzerine yenilerinin eklendiğini söyledi. Karadağ, “Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek 110 gün dolayında süren tedavi sürecini atlattı. Böcek, Antalya aşığı. 2 yıllık görev süresi boyunca Alanya’ya hizmetleri söz konusu. Eleştiri her zaman olacaktır. Bu doğal haktır ama bu eleştirileri yaparken de bir vicdan çerçevesinde yapmak gerekir. Ben şunu soruyorum. Büyükşehir Belediye Yasası ile birlikte Menderes Türel, Alanya’mıza ne yaptı? Devlet yatırımı olarak ne yapmıştır ve neyi bitirmiştir sorusunu kendilerine sormak lazım. Doğal gaz gelecekti, 2019 yılı içinde bitecekti ama henüz başlaması dahi söz konusu değil. Bir Çevre Yolu projesi var idi ama 2019 yılı içerisinde bitmesi gereken proje hala duruyor, bitmedi. Hala devam ediyor. Bütün bunların üzerinde büyükşehir belediye başkanımız Alanya’mızda çok ciddi projeleri bitirme aşamasında. Bütün bu saldırıların altında yatan neden mevcut siyasi iktidar yönetememe noktasında. CHP 128 milyar dolar nerede kampanyası başlattı. Buna hala doğru dürüst cevap veremediler. Verilme imkanı yok. Veremeyecekler de” dedi. 
“ALANYA’NIN CADDELERİNE EL KOYMADIK”
Önce büyükşehir belediyesi olarak ne yapmadıklarını açıklayan Demirci de, Alanya’nın gelirlerine, caddelerine, mesire yerlerine el koymadıklarını ve bunları iade ettiklerini dile getirdi. Demirci, “Alanya Belediyesi ile farklı ittifaklarda olmamıza rağmen gerginlik yaratmadık. Uyumlu şekilde çalışmaya devam etmiyoruz. 2 yıldır borç ediyoruz. Türkiye’nin en borçlu yedinci belediyesiyiz. Üstüne bir de başkanımızın hastalığı oldu. Çok daha iyi performans sergileyebilirdik ama bunlar bizim performansımızı etkiledi. Buna rağmen neler yaptık? Önce proje analizi yaptık. Ortalığı projeye boğmaktansa doğru projeleri bir an önce yapıp neticeyi almak istedik. Alanya’da Hasan Sipahioğlu döneminden başlayan bir toptancı hali projesi vardı. Bunu devraldığımızda yüzde 30 seviyelerindeydi. Şu anda bunu yüzde 70 seviyelerine çıkardık. İnşaatını devam ettirdik. Bizim projemiz değil demedik. Kaldı ki o projede sorunlar vardı. Buraya devletin parası harcanmış. O paraları heba etmenin doğru olmadığını düşündük ve projeyi devam ettirdik. 23 blokların 15’ini tamamladık. 2 bloğun inşaatı devam ediyor. 6 blokta da kısa zamanda inşaat çalışmasına başlanacak” diye konuştu.
“KATI ATIK TESİSİ BİZİM DÖNEMİMİZDE NETİCELENDİ”
Katı Atık Bertaraf Tesisi projesinin de Sipahioğlu döneminde başladığını ve geçen dönemde bitirilemediğini aktaran Demirci, “Bu çok da bitirilemeyecek bir proje değildi ama bizim dönemimizde bu proje neticelendi. Şu anda katı atıkların çöpleri depolanmaya, ayrıştırılmaya başlandı. Elektrik enerjisi de elde edilmeye başlandı. Çok modern bir proje ve Alanya’nın geleceği için de çok önemli bir proje” ifadelerini kullandı.
“BİR YILDA BİTİRİP ALANYASPOR’A TESİSLERİ VERECEĞİZ”
Antalya Valiliği’nin başlattığı Gülevşen Camii’nin restorasyonunu valilik ile yürüttüklerini kaydeden Demirci, “Alanyaspor tesisleri var. Böcek geldi yapmayacak dendi. Geçenlerde Alanyaspor lansman yaptı ve çalışmalar başladı. Yaklaşık 63 milyon TL ve KDV maliyeti var. Geçen dönemin projesi olduğu iddia ediliyor ama geçen dönem seçime 15 gün kala bir ihale yapılmıştı. Başka bir şeyi yoktu. Şu anda 22 milyon TL ödeme yapıldı. İnşallah bir yıl içerisinde bu tesisleri bitirip Alanyaspor’a vermeyi düşünüyoruz” dedi.
“YAPTIKLARIMIZIN BEDELİ 7 MİLYON TL”
Alanya’da büyükşehir tarihinde en büyük mezarlık bakımlarının kendileri döneminde yapıldığını vurgulayan Demirci, kırsal hizmetlerle ilgili daha çok şeyler yapmak istediklerini ancak ekonomik gerekçelerle bazı projelerin bu seneye sarktığını söyledi. Demirci, “Yaptıklarımızın bedeli 7 milyon TL. Şu anda gündemimizde Sapadere yoluyla ilgili çalışma var. 2 buçuk kilometre yolun asfaltlanması gerekiyor. Buna hızlı şekilde başlayacağız. ASAT ayağımız da var. Bizim dönemimizde 69 kilometre içme suyu hattı döşedik. 30 farklı mahallede 10 kilometreye yakın kanalizasyon hattı döşendi. 35 içme suyu deposunun bakım ve onarımı yapıldı. 12 yeni deponun yapımı devam ediyor. Konaklı arıtma tesisinde koku sorunu vardı hem de yapıda tamirat gerekiyordu. Bunu 12 milyon buçuk liralık bedelle devam ettiriyoruz. Tesisin kapasitesini günlük 15 bin ton olan kapasitesini de 30 bin tona çıkarmış olacağız. Yine temiz su arıtma tesisi de Sipahioğlu döneminden kalma bir projeydi. Ödemelerini belediye olarak biz devraldık. İnşallah yakın zamanda Dim Çayı’nın yakınındaki kuyularda elektrik kesildiği zaman su kesintileri yaşanıyordu. Bu sorunların hepsi çözülecek. Proje bittiği zaman Alanya pırıl pırıl bir suya kavuşacak. Rutin işleri saymaya gerek yok. 2 yıl içinde bu işleri yaptık. İnşallah bundan sonra koşullar düzelirse performansımızı artırarak çalışmalarımıza devam edeceğiz” diye konuştu. 
“BU TÜRKİYE’DE BİR İLK OLACAK”
Yeşilöz’den Gazipaşa’ya kadar sahil yolunda profesyonel bisikletçilerin antrenman yapacağı ve amatör bisikletçilerin de yararlanabileceği bisiklet yolu düzenlemesine başladıklarını da açıklayan Demirci, “Alanya Belediyesi’nin de Mahmutlar’a kadar yapmış olduğu bisiklet yolunu Yeşilöz’e kadar devamlılığını sağlayabilirsek Alanya’dan Gazipaşa’ya kadar 45 kilometrelik ulaşım planlanacak ve bu Türkiye’de de bir ilk olacak” ifadelerini kullandı. Demirci Halk Et sözünü de yerine getirdiklerini belirterek halka burada ucuz ve güvenilir et sağlandığını kaydetti. – Erkan Uysal