Atama yapılmamasını zafiyet, kabiliyetsizlik ve iş bilmezlik olarak niteleyen Mevlüt Çakan, bir devleti ayakta tutan üç sacayağının eğitim, sağlık ve adalet olduğuna dikkat çekti. Devletin temel dinamiklerinin ciddi sarsıntıya uğramakta olduğunu vurgulayan Çakan, “Biz devletimizin, ülkemizin, memleketimizin, hemşehrilerimizin, gençlerimizin ve çocuklarımızın geleceğini düşünürken, onların sorunları üzerine eğilim gösterip çözümler üretirken, ülkeyi yönetenler daha Alanya İlçe Milli Eğitim Müdürü dahi atayamıyor. Alanya İlçe Milli Eğitim Müdürü terfi edip Antalya İl Milli Eğitim Müdürü oldu. Biz bu duruma Alanyalılar olarak çok sevindik lakin boşalan makama, pandemi gibi hassas ve kritik bir süreçte çocuklarımızın sağlıkları hiçe sayılarak henüz hiçbir atama yapılmadı, hiç kimse unutmasın ki eğitim boşluk kaldırmaz” dedi. 

“ÖĞRENCİNİN TABLETİ YOK, EKONOMİ NASIL PİK YAPIYOR?”
Öğrenci ile veli psikolojisini düşünmeyen, öğrencilerin temel eğitim  öğretim ihtiyaçlarını karşılayamaz hale gelen bir eğitimin yerli ve milli olamayacağını kaydeden Çakan sözlerini şöyle sürdürdü: 
“Velinin ekonomisini baz almayan, teknolojik gelişmelere rağmen hala internet ağının altyapısı olmadığı, evlerinde tablet, bilgisayar gibi uzaktan eğitim alabileceği materyalleri olmayan öğrencilerin olduğu bir ülkenin ekonomisi nasıl oluyor da pik yapıyor biri bunu açıklayabilir mi?  "Evlatlarım aç" deyip kendini diri diri yakan bir babanın olduğu ülkede daha nice babalar evlatlarına kalemtıraş dahi alamazken, nasıl oluyor da Almanya bizi kıskanıyor biri bunu izah edebilir mi? Öğrenciler gelecek neslin inşa ve ihyası için birer politik malzeme birer meta değil. Onlar bu toplumun temel değerlerine sahip çıkacak olan, gelenek ve göreneklerini koruyan, anne ve babasına hayırlı evlat, ülkesine, vatanına ve milletine layık sorumlu birer Türk vatandaşıdır.”