Başkan Böcek: “Gazipaşa’ya 925 milyon liralık yatırım yaptık" Başkan Böcek: “Gazipaşa’ya 925 milyon liralık yatırım yaptık"

Alanya Belediye Meclisi’nin Haziran ayı toplantısında gündem maddeleri öncesi söz alan grup sözcüleri 14 ve 28 Mayıs seçimlerine yönelik değerlendirmelerde bulundular. Yeniden cumhurbaşkanı seçilen Recep Tayyip Erdoğan’a başarılar dilerken Dışişleri Bakanı iken yeni kabinede yer almayan AK Parti Antalya Milletvekili Mevlüt Çavuşoğlu’na da emeklerinden dolayı teşekkür ettiler. 
CHP’Lİ DEMİRCİ’DEN CUMHUR İTTİFAKI’NA TEBRİK 
CHP Grup Sözcüsü Erkan Demirci: “Milli iradeye herkes gibi bizim de saygımız sonsuz. Bu vesileyle Cumhur İttifakı’nı tebrik ediyor, Cumhuriyetimizin ikinci yüzyılında ülkemizi muasır medeniyetler seviyesine çıkarmak için gerekli adımları atmasını umut ediyoruz.
ZAVLAK: ERDOĞAN BİRLEŞTİRİCİ DİL KULLANMALI!
İYİ Parti Grup Sözcüsü Hacı Mevlüt Zavlak: Genel seçimleri geride bıraktık. Seçimi Sayın Erdoğan kazandı. Vatanımıza, milletimize, kendisine hayırlı uğurlu olsun. Seçim sürecinde ülke olarak, toplum olarak çok gerilmiştik. Bundan sonra kaynaştırıcı ve bir araya getirici dile ihtiyacımız var. Zira dünyadaki gelişmeler, özellikle ülkemizin bulunduğu jeopolitik konum gereği Suriye’de kurulmaya çalışılan terör devleti, Yunanistan’ın hızla silahlanması, Ukrayna – Rusya Savaşı’nın devam etmesi sebepler birlik ve beraberliğimizi her zamankinden daha önemli kılıyor. O yüzden seçimin kazanan tarafı olan Sayın Erdoğan’ın bu süreçten sonra daha birleştirici bir dil kullanmasını umut ediyorum. 
Alanyalı bakanımız Sayın Çavuşoğlu artık kabinede değil. Kendisine bu güne kadar hem ülkemize, hem de şehrimizde yapılan hizmetlerde geçen emeklerinden dolayı teşekkür ediyorum. Allah razı olsun.”  
BİRER: ÇAVUŞOĞLU’NA YENİ GÖREVİNDE BAŞARILAR
AK Parti Belediye Meclis Üyesi Alper Birer: Seçimlerde 13. Cumhurbaşkanımız olarak seçilen Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ı ve 28. Dönemde seçilen milletvekillerimizi gönülden kutluyoruz. Türkiye yüzyılı hedefleri için aldıkları tarihi sorumluluk için üstün başarılar diliyoruz. 
Devletimizin her türlü etki alanından bağımsızlığı ve millet iradesinin egemenliği dayanarak milli dış politika vizyonunu ilerleten görev süresince Türkiye’nin çıkarlarını önceleyerek bağımsız bir dış politika izlediği için içimizden birisi Alanyamızın evladı Sayın Mevlüt Çavuşoğlu’na da çok teşekkür ediyoruz. Türkiyemiz için, bölgemiz için alacağı yeni görevler için başarılar diliyoruz. 
TUNA’DAN ÇAVUŞOĞLU’NA HİZMET TEŞEKKÜRÜ
MHP Grup Sözcüsü Mustafa Tuna: Cumhurbaşkanlığı ve 28. Dönem milletvekili seçimlerimin ülkemize ve milletimize hayırlı uğurlu olmasını diliyorum. Bütün dünyaya örnek olacak şekilde, büyük bir olgunluk ve erdem içerisinde yapılan seçimlerde göreve gelen başta Cumhurbaşkanımız olmak üzere bütün milletvekillerimizi tebrik ediyor, yeni görevlerinde başarılar diliyorum. 
Ülkemizi, bayrağımızı, milletimizi tüm dünya ülkeleri arasında gururla temsil eden ülkemizin ikinci en uzun dönem Dışişleri Bakanlığını yapmış olan bölgemizin yetiştirdiği en önemli siyasetçilerden Sayın Mevlüt Çavuşoğlu’na yaptığı hizmetlerden dolayı teşekkür ediyor. Yeni görevlerinde de başarılar diliyorum.”