CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, İYİ Parti lideri Meral Akşener, Saadet Partisi lideri Temel Karamollaoğlu, Gelecek Partisi lideri Ahmet Davutoğlu, DEVA Partisi lideri Ali Babacan ve Demokrat Parti lideri Gültekin Uysal ilk kez bir araya geldi. 5 saat 15 dakika süren toplantı sonrası yapılan yazılı açıklamada, Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem Mutabakat Metni üzerine çalışıldığı belirtilirken, liderlerin 28 Şubat'ta yapılacak ortak açıklamayla mutabakat metnini kamuoyu ile paylaşacağı belirtildi. Yapılan açıklamada, "iş birliğinin sürdürüleceği" mesajı verildi. 6 lider, Türkiye'nin en derin siyasi ve ekonomik krizlerden birini yaşadığını belirtirken, "Bu krizin en önemli sebebi kuşkusuz, 'Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi' adı altında uygulanan keyfi ve kural tanımaz yönetimdir" dedi.

6 liderin bir araya gelmesinin yankıları sürerken 28 Şubat’ta kamuoyu ile paylaşılacak mutabakat metninin ardından bu birlikteliğin il ve ilçe başkanları düzeyinde devam etmesi bekleniyor. Alanya’da da 6 ilçe başkanının birlikte toplantı yapması bekleniyor.

Genel başkanlarda olduğu gibi CHP İlçe Başkanı Coşkun Karadağ’ın ev sahipliğinde İYİ Parti İlçe Başkanı Alper Arıkan, Saadet Partisi İlçe Başkanı Hüseyin Sarıca, Demokrat Parti İlçe Başkanı Bilal Gündoğan, Gelecek Partisi İlçe Başkanı Mevlüt Çakan, DEVA Partisi İlçe Başkanı Ahmet Çakan'ın bir araya gelip mesaj vermesi için hazırlıkların başlayacağı konuşuluyor. – Haber Merkezi