Antalya Büyükşehir ve Alanya Belediyesi’nin meclis üyeleri arasında önce sinek, sonra su zammı konusunda çıkan tartışmalar devam ediyor. CHP’li Meclis Üyesi Erkan Demirci ile AK Partili Meclis Üyesi Mehmet Ali Kiriş, son olarak geçen hafta gerçekleştirilen Alanya Belediye Meclisi’nde karşı karşıta gelmişti. 
CHP’li Büyükşehir Belediyesi’ne yönelik eleştiri yüklü bir konuşma yapan Kiriş, Antalya’da su zam yapıldığını söylemiş, Demirci ise yanıt olarak “Ekim ayında ASAT Genel Kurulu'nda kendilerinin de oyu ile zam kararı alındı” demişti. 
Kiriş, konu hakkında dün yeni bir açıklama yaptı. Alanya Belediyesi’nin Temmuz ayı Meclis Toplantısı’nda Büyükşehir Belediyesi’nin eksik ve yanlış icraatlarını vurguladığını, bu doğrultuda su ücretlerine yapılan zam konusunda “AK Partili Menderes Türel zamanında (Şubat 2019) suyu en ucuz kullanan ilk üç şehirden biri olan Antalya, zam yok ise nasıl oldu da CHP’li Muhittin Böcek zamanında (Nisan 2020)  30 Büyükşehir arasında bile 17’nci sıraya geriledi? Bu arada enflasyon zamlar gibi bahaneler olmasın. Çünkü sıralamada üstümüzde olan 16 büyükşehir belediyesi de Türkiye sınırları içerisinde” dediğini hatırlattı. 
Bu sözler üzerine Demirci’nin yapmış olduğu açıklama sonrası kamuoyunda yeni su tarifesinde onayı varmış gibi algılandığını söyleyen Kiriş, “Olayın aslı şudur” diyerek şöyle konuştu: “12 Ekim 2019’da ASAT abone işlerinden gelen taleple su birim fiyatlarında artış talebi Plan ve Bütçe Komisyonu toplanmış, AK Parti ve MHP üyelerinin ret oyları ile 13 Ekim 2019’da yapılan ASAT Genel Kurulu’nda CHP 29 kabul, İYİ Parti 13 kabul, DSP 2 kabul, SP 1 kabul, bağımsız 1 kabul, AK Parti 27 hayır, MHP 9 hayır oyları ile millet ittifakı oy çokluğu ile geçmiştir. Konuştuğumuz zaman ‘Bunu yapın şunu yapın’ diyerek ulusal siyasete karışmadan önce elinizin altındaki Antalya Belediyesi’nde su ücretlerine zam yapmak, hele ki bu pandemi döneminde halkı yüksek faturalara muhatap etmek nicedir?”