CHP İlçe Başkanı Coşkun Karadağ, yaşanan büyük depremin ardından depremzedelerin Alanya’da da bulunan KYK yurtlarına yerleştirilmesi ile eğitimin zedeleneceğini söyledi. Sözlerine önceki gün Ankara’da defnedilen CHP eski Genel Başkanı ve Antalya Milletvekili Deniz Baykal’a rahmet dileyerek başlayan Karadağ, Baykal’ın ülkesi için çalışmış değerli bir devlet adamı olduğunu söyledi. Yaşadıkları en büyük acılardan birinin 6 Şubat’ta Kahramanmaraş’ta meydana gelen ve 10 ilde etkili olan 7.7 büyüklüğündeki deprem olduğunu ifade eden Karadağ, “Bunun tarifi yok. Hep beraber yaşadık. Şu an devleti idare eden hükümet ne yazık ki sınıfta kaldı. Çünkü depremin ilk 3 günü deprem bölgesine müdahale nerdeyse yok gibiydi. Bunu siyaseten söylemek istemiyorum. ‘Bizde hiçbir zayiat yok. Hiçbir zarar görmedik’ diyen bir vali tarafından Adıyaman idare ediliyordu. Eğer pencereden dışarı baksaydı işin vahametini çok daha iyi görmüş olacaktı. İlk 3 gün organizasyon neredeyse sıfırdı. Herkes panik içerisindeydi. İlk anda devletin organizasyonu çok önemliydi. Sonraki dönem içerisinde Türk halkı depremden zarar görenlere yardımlar gönderdi. Bu konuda Türk halkının öngörüsü ve iyi niyetine inanıyorum. Tüm ülkede halkımız yardım için çırpınırken ne yazık ki ülkemizde bu yardımların da organizasyonu çok zayıftı. Bunun yanı sıra kötü niyetli insanların birtakım yağmalama olayları da gündeme geldi. Ne yazık ki OHAL 4-5 gün sonra gündeme geldi” dedi.
“EN BÜYÜK HATA YURTLARIN DEPREMZEDELERE AÇILMASI”
Depremin ardından yapılan en büyük hatalardan birinin KYK yurtlarının depremzedelere açılması olduğunu ifade eden Karadağ, “Eğitimin uzaktan eğitime dönüştürülmesi belki uzun vadede ülkemize yapılabilecek en büyük zararlardan birisi. Elbette depremzedelerin barınma yiyecek, giyecek ihtiyaçlarını karşılamak zorundayız ama bunu yaparken eğitimi zedelememeliyiz. Bu ülkenin birçok olanakları söz konusu. Bunların başında askeri, DSİ, orman müdürlüğü, karayolları, PTT kampları var. Neden bu devlet imkanları kullanılmazken özellikle neden KYK yurtlarına göz dikildi? KYK yurtlarında bir ailenin barınması için zor şartlar var” diye konuştu.  
“YAŞAM STANDARTLARI OLUŞTURULMALI”
Orta ve uzun vadede hükümetin tedbir almak zorunda olduğunu vurgulayan Karadağ, “Deprem bölgesinden salgın hastalık ve bunlar sonrasında olacak birtakım olaylar üzerine yoğunlaşılmaya başlandı. Devlet son 2 ay içerisinde orada kalan vatandaşların tedbir alarak yaşama standartlarını oluşturmak zorunda ama ne yazık hükümet orada sınıfta kalmış vaziyette” ifadelerini kullandı. 
“NASIL SÜREÇ İÇİNDE PARA KAZANACAKLAR?”
Alanya’ya depremin ardından 30 bin, belki 50 bine yakın depremzede vatandaşın geldiğini söyleyen Karadağ, “Depremzedeler otellere, birtakım kurumlara yerleşti ancak bunun nereye kadar gideceği söylenti olarak devam ediyor. Yakın bir süre içerisinde turizm sezonu açılacak. Oteller açılmak zorunda kalınacak. Bu süre içerisinde vatandaşlarımızı nerede, hangi şartlarda barındıracağız? Aynı zamanda bu vatandaşlar üretime nasıl katkıda bulunacak? Nasıl süreç içerisinde para kazanacaklar? Bunların da tedbirlerinin mutlaka devlet tarafından alınması gerekiyor” dedi. – Erkan Uysal