Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Alanya İlçe Başkanı Coşkun Karadağ, haftalık yönetim kurulu toplantısının ardından gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. Döviz kurunun yükselişinin devam etmesine ve Türk Lirasını değer kaybetmesine değinen Karadağ, “Dolar ve Euro azgınca bir şekilde yükseliyor. Ne yazık ki ülkemizin insanlarının yaşam standartları düşüyor. Bu nereye kadar gidecek, gerçekten çok zor bir durum. Devlet yetkilileri tarafından birtakım spekülasyonlar yapılması, birtakım laflar üretilmesi gerçekten Türk halkını çok rahatsız ediyor. Kurun bir an önce dizginlenmesi elzem hale geldi” dedi. 
ASGARİ ÜCRET 384 DOLAR OLMALI
Karadağ, asgari ücretin belirleneceği şu günlerde CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun “2021'in Ocak ayında asgari ücret net 2 bin 825 liraydı. O günkü dolar kuruyla 384 dolar. Diyorlar ya 'Türkiye şaha kalktı, şöyle büyüdü, böyle büyüdü, Türkiye şunu yaptı, bunu yaptı herkesin durumu çok iyi.' Yeni asgari ücreti belirleyeceklerse 384 doların karşılığı olan Türk Lirası'nı versinler” sözünü hatırlattı. 
Asgari ücret konusunda açıklamalarına devam eden Karadağ, “Geçen yıl asgari ücret belirlenirken 1 dolar 7,35 TL idi. Şimdi doların nereye gittiği belli. Halkın kura karşı korunması için gereken rakam 384 dolar.” dedi. 
 SAĞLIKÇILARA HAKLARI VERİLMELİ
Alanya’da sağlıkçıların yaşadığı sıkıntıları da gündeme getiren Karadağ, “Sağlık konusunda Alanyamızda çok ciddi olaylar dönmekte çok ciddi bir takım yapılanmalar var Sağlık çalışanlarına bu zor şartlar içerinde en az 3600 ek göstergenin bir an önce verilmesi ve biraz daha rahat bir şekilde görev yapmaları temin edilmeli. Doktorlarımız zaman zaman istifa etmekte ve fiziki bir takım ortamlar devlet hastanesinde şartları zorlamaktadır. Bir an önce merkezi hükümetin sağlık konusun da çok ciddi tedbirler alması gerekmektedir.” diye konuştu.
AŞILAR BİONTECH Mİ SİNOVAC MI?
Karadağ, üzerinde Çince yazılarının bulunduğu BionTech korona virüs aşıları üzerine bir soruya da yanıt verdi. Karadağ, konu hakkında şunları söyledi: “Birçok vatandaşa Biontech aşısı diye üzerinde Çince etiketin olduğu aşılar yapıldı. Vatandaş, BionTech mi Sinovac mı, hangi aşı oldukları konusunda tereddüt yaşıyor. Devlette her şeyin şeffaf ve açık olması lazım. Bana da telefon açıp soran vatandaşların çok tereddütleri var.  Aşı üzerinden bir takım kurum ve kuruluşlar rant mı sağladı. Çin’e giden aşılar Türkiye’ye mi döndürüldü de o arada birileri bir rant mı kazandı?
Bu tür tereddütlerin bir alt yapısı var. Bir bakanımızın ne yazık ki sağlık bakanlığına dezenfektan diye fiyatı çok yüksek kendi şirketi üzerinden bir satışı söz konusuydu.
Neden Çince, o bir aşı şişesinin üzerine Türkçe açıklayıcı bir şey yapıştırmak çok mu zordu? Bu konuda da devletin açık ve şeffaf bir şekilde halkı bilgilendirmesi lazım.”
Karadağ, Alanya Belediyesi’ne 11’incisi düzenlediği Yeni Yıl Pazarı ve 3’üncüsü düzenlediği Kitap Günleri için teşekkürlerini de sundu.