Parti binasında konuşan Karadağ, gündeme dair açıklamalarda bulundu. Sağlık Bakanlığı’nın bir sıtma ilacının bundan sonra Covid-19 tedavisinde kullanılmayacağını açıkladığını belirten CHP İlçe Başkanı Coşkun Karadağ, “Türk Tabipler Birliği’nin bir yıl önce yan etkisi olabileceğini uyarmasına rağmen, bu ilaç Türkiye’de kullanıldı ise bunu çok vahim bir olay olarak görüyorum” dedi. Karadağ, “Bu sıtma ilacı daha önce Covid-19 tedavisinde yüksek dozda verilen bir ilaçtı. Ne yazık ki daha sonra bu ilaç için beyinde pıhtı akma, kanı koyulaştırma gibi yan etkisiyle beraber ölümlere neden olduğu aşikar denildi. Gerçekten çok vahim bir olay. Eğer ki bu böyle ise ve Türk Tabipler Birliği’nin bir yıl önce yan etkisi olabileceğini uyarmasına rağmen, bu ilaç Türkiye’de kullanıldı ise bu vahim bir olay. Daha önce rahmetli yönetim kurulu üyemiz Mustafa Aras’ın kalp rahatsızlığı vardı ve bu ilacı kullanmıştı. Türkiye’de Covid-19 ile mücadelede yüzlerce insan bu ilacı aldığından dolayı vefat etti. Bunun vebalini kim kaldıracak? Bunu günahı kimde? Bu vesileyle sokağa çıkma kısıtlamasında vatandaşların tüm kurallara uymasını çok önemli olarak görüyorum” diye konuştu. 
“BAYRAMLARI BURUK KUTLUYORUZ”
 Covid-19 nedeniyle bayramları buruk olarak kutladıklarını ifade eden Karadağ, “Önümüzde Ramazan Bayramı var. Yüzyıllarca bu bayramları kutlayacağız. Şartlar neyi gerektiriyorsa ona göre kutlayacağız. Ramazan Bayramı tüm İslam Alemi’ne hayırlı olsun. Tüm Alanya halkı ve İslam camiasının bayramını can-ı gönülden kutluyorum” ifadelerini kullandı. 
“BANDIRMA VAPURU 15 MAYIS’TA ALANYA’DA OLACAK”
‘19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’ için Antalya Büyükşehir Belediyesi tarafından Alanya’ya temsili Bandırma Vapuru’nun getirileceğini söyleyen Karadağ, “Önümüzde bir ‘19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’ kutlaması olacak. Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek bu tür milli bayramlarda duyarlı. Atatürk’ün Samsun’a çıktığı Bandırma Vapuru’nun birebir aynısı TIR üzerinde 15 Mayıs’ta Alanya’ya gelecek. Burada bir gösteri sunacak. Milli marşlarımız söylenecek. Bandırma Vapuru 15 Mayıs’ta 16.00-20.00 saatleri arasında Alanya’da olacak” dedi. Karadağ açıklamasının sonunda Ramazan Bayramı öncesinde İsrail’in Mescid-i Aksa’ya saldırısının kabul edilemez olduğunu vurgulayarak saldırıyı kınadı. – Erkan Uysal