İYİ Parti Antalya Milletvekili Hasan Subaşı, OSB’lerde önce doğalgaz ardından enerji kısıtlamasına giden ve ülkede sanayi üretiminin 3 gün süre ile durdurulması kararını veren Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez’i eleştirdi. Milletvekili Subaşı, TBMM Başkanlığı’na soru önergesi vererek Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez’in yazılı olarak cevaplandırmasını istedi. Subaşı, İran boru hattında meydana gelen arıza nedeniyle ülkenin 10 gün süre ile gaz veremeyeceğini açıklamasının ardından yönetimin akıl almaz ve vurdumduymaz kararlar almasını eleştirdi. Subaşı, “24 Ocak Pazartesi saat 00.00’dan itibaren Türkiye’deki tüm OSB’lerde 3 ile 4 gün arası elektrik kısıntısı uygulanacağı, firmaların aydınlatma ve güvenlik için elektrik kullanabileceği ancak üretim için elektrik kullanılamayacağı uyarısı yapıldı. Yani ülkede sanayi üretimi en az 3 gün süreyle tamamen duracak. Üretimin ve ihracatın artış ivmesi gösterdiği bir dönemde OSB’lerde yaşanan elektrik kesintileri sanayicileri zor durumda bırakmak demek” dedi. Subaşı alınan kararın ardından ülke çapında büyük bir tedarik sıkıntısı yaşanabileceğine dikkat çekti. 
Subaşı, Bakan Dönmez’in cevaplandırmasını istediği şu soruları sordu:
OSB’lerde uygulanacak kesintiler için TEİAŞ neden yazılı açıklama ve bildirimde bulunmamaktadır? 
Bakanlığınız, ülkemizin çok ani bir şekilde yakalandığı bu kesinti için neden bir hazırlık, acil eylem planı vb. çalışmalar yürütmemiş, halkı ve üreticiyi son ana kadar bilgilendirmemiştir?
Ülkemizin Silivri ve Tuz Gölü depolarında mevcut doğalgaz rezervleri neden kullanılmamaktadır? 
Karadeniz havzasından çıkarılan doğalgaz rezervi neden işletilememektedir? 
Sanayicilerimiz kesintilerin 2 güne düşürülmesini talep etmektedir. Kesintinin 2 güne düşürülmesi için çalışmanız ve hazırlığınız var mıdır? 
OSB’lerde ilaç, et, süt gibi üretiminin kesintiye uğraması geri dönülmez zararlar verebilecek temel ihtiyaç ürünleri üretimi yapan şirketlere kesinti uygulanmamalıdır. Bu konuda bir çalışmanız ve programınız var mıdır? – Haber Merkezi