DEVA Partisi İlçe Başkanı Ahmet Çakan, CHP ve Saadet Partisi İlçe teşkilatlarını ziyaret etti. Önce CHP İlçe Teşkilatı’nı ziyaret eden Ahmet Çakan,  İlçe Başkanı Coşkun Karadağ ve yönetim kurulu üyeleri ile bir araya geldi. Çakan ve yönetimine ziyaret nedeniyle teşekkür eden Karadağ, CHP’nin ülkede çoklu partiden yana olduğunu söyledi. Karadağ, “Bizler her türlü siyasi görüşün, düşüncenin, ülke yararına olacak şeylerin yüksek sesle söylenebileceği, demokrasinin tüm kurallarının işleyebileceği bir siyasi yapının oluşması taraftarıyız. Partimiz sizlere her zaman açık. Belediyemiz, büyükşehrimiz birtakım kazanımlarımızla birikimlerimiz var. Her zaman CHP olarak kazanımlarımızı paylaşmaya hazırız. Düşüncelerinizin belediye meclisinde olsun, büyükşehirde olsun, nerede ne söylenmesi gerekliyse paylaşım içinde olmaya her zaman hazırız. Düşüncelerimizi çok rahat şekilde paylaşırız. Erişemediğimiz yerlerde sizlerden destek isteriz. Sizlerin erişemediği yerlerde her zaman yardımınıza koşmaya hazırız” dedi.

“PARTİMİZ SÖYLEDİKLERİNİ ORTAYA KOYUYOR”
Kendilerini kabul ettikleri için Karadağ’a teşekkür eden Çakan, siyasi partilerin demokrasinin temel unsurları olduğunu ifade etti. Çakan, “DEVA Partisi olarak katılımcı ve çoğulcu demokrasiyi benimsiyoruz. Mevcut sorunların şu anki zihniyetle çözülemeyeceğinin farkına vardığımız için partimiz kuruldu. Partimiz her daim söylediklerini ortaya koyuyor. Alanya’ya hizmet etmek için faaliyetlerde bulunurken, kendi aramızda yaptığımız istişarelerin yanı sıra sizin gibi değerli siyasetçiler ve yönetim kurulu ile istişare yapıp ortak bir proje hazırlayabiliriz. Çünkü ortak paydamız Alanya. Alanya için hizmet etmek istiyoruz” diye konuştu. 

“BU ZİHNİYETİ DEĞİŞTİRMEMİZ GEREKİYOR”
Çakan ve yönetim kurulu üyeleri CHP’nin ardından SP İlçe Teşkilatı’nı ziyaret ederek İlçe Başkanı Hüseyin Sarıca ve yönetimi ile bir araya geldi. Her zaman bir arada olmak ve istişare etmek gerektiğini vurgulayan Çakan, “Çünkü sorunlarımız aynı. Vatandaşlara yararlı hizmetlerde bulunabilmek için bir arada bulunmamız gerekiyor. Farklı zamanlarda farklı etkinliklerde bir araya gelebilmeliyiz. Yan yana oturabilmeliyiz. İnsanlar samimi ortamları özledi. Ülkemiz farklı alanlarda da olsa bir buhrandan geçiyor. Bu zihniyeti değiştirmemiz gerekiyor” ifadelerini kullandı. 

“İSTİŞARE EDERSEK SORUNLAR ÇÖZÜLÜR”
Alanya siyasetinde gençleri görmekten memnun olduklarını söyleyen Sarıca da, diğer partilerle sürekli bir araya gelmek istediklerini dile getirdi. Sarıca, “Şöyle bir düşüncem var. Alanya’da siyasi partiler ilçe başkanları önde olmak şartıyla yönetimiyle birlikte kent meydanında bir yürüyüş yapsak, kutuplaşmayı ortadan kaldırsak çok şeyler değişir. Bir araya gelip konuşur, istişare edersek ülkenin sorunları ancak böyle çözülür” dedi. – Erkan Uysal