Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla Resmi Gazetede yayımlanan karara göre Cumhurbaşkanlığı ve Genel Seçimlerin 14 Mayıs tarihinde yapılacağı duyuruldu. Seçim startının verilmesinin ardından partilerde de milletvekilliği aday adaylığı için başvurular başladı. AK Parti Antalya'dan 28. dönem milletvekilliği aday adayı olarak başvuru yapan isimlerden biri de Mali Müşavir Hüsnü Akçalıoğlu oldu. 

Bugün Genel Merkeze giderek aday adaylık başvurusunda bulunan Akçalıoğlu şunları söyledi. "İçinde bulunduğumuz süreçte, depremde kaybettiğimiz vatandaşlarımızın derin üzüntüsünü yaşıyoruz. Dünyada benzeri olmayan bir acıyı milletçe idrak ediyor, yaraları hızla sarmanın telaşını yaşıyoruz. Bu zamanda ülkemiz adına yapılabilecek ne varsa tamamına talip olduğumuzu, taşın altına elimizi koyduğumuzu ifade etmek isterim. 

Kurulduğu günden bu yana gönül verdiğim, çalışmalarının her aşamasında ve tüm kararlarında yanında durduğum üyesi ve mensubu olmaktan her zaman onur duyduğum AK Parti çatısı altında çıktığım milletvekilliği aday adalığı sürecine de inşallah yine bu düstur ile bugün 'bismillah' diyoruz. AK Partili olmanın verdiği bu sorumluluktan her zaman gurur duyduk. 

Alanya 31 Mart’ta seçime gidiyor | İşte tüm merak edilenler Alanya 31 Mart’ta seçime gidiyor | İşte tüm merak edilenler

Rabbim yar ve yardımcımız olsun. Bu mücadelede elini taşın altına koyan tüm aday adayı arkadaşlarıma başarılar diliyorum. Geniş bir istişare ile değerlendirmeleri yapacak olan Cumhuriyetimizin 100. yıl dönümünün de Türkiye Yüzyılının en önemli seçiminde Cumhurbaşkanımız ve Genel Başkanımız Recep Tayyip Erdoğan başta olmak üzere partimizin tüm kurullarına kolaylıklar diliyorum. Hepinizi Allah'a emanet ediyorum." dedi.