MHP Lideri Devlet Bahçeli’nin görevden aldığı Grup Başkanvekili Prof. Dr. Yusuf Halaçoğlu’nun yerine Antalya milletvekili ve MYK üyesi Doç. Dr. Mehmet Günal’ı getireceği öğrenildi. Bahçeli, CHP ile ilgili tartışma yaratan sözlerinin ardından 8 Temmuz günü Halaçoğlu’nu MHP Genel Merkezi’ne çağırarak özel bir görüşme gerçekleştirdi. İddialara göre, Bahçeli MHP’yi kamuoyu nezdinde zor durumda bırakan sözleri nedeniyle Halaçoğlu’na sert tepki gösterdi. Halaçoğlu Bahçeli’nin kendisine kızmasından 4 gün sonra görevinden alınmış oldu. Halaçoğlu’nun kamuoyunda çok tepki çeken, “Biz eğer Sayın Deniz Baykal’ı desteklemiş olsaydık AKP’nin tabiriyle ‘dinsiz bir partinin inançsız bir partinin adamını seçtiniz’ diye bize yükleneceklerdi” sözleri MHP’yi de karıştırmıştı. Genel Başkanı Bahçeli, Halaçoğlu’nun CHP’ye ilişkin sözlerini tasvip etmeyen tweetleri ile partisine dönük olumsuz algıyı yumuşatmaya çalışmıştı. 

‘Kişisel hesabım ayrı’

CHP Antalya Milletvekili Mustafa Akaydın, Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel'in Antalya için kendisinden yardım istemesi halinde tereddüt etmeden ilgileneceğini söyledi. Mustafa Akaydın, 2011 genel seçimlerinden sonra belediye başkanı olarak Antalya'nın 14 milletvekiline bir mektup kaleme aldığının hatırlatılması ve “Benzer bir mektup şimdi Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel'den gelse ne yaparsınız?" sorusuna tereddüt etmeden “İlgilenirim" diye karşılık verdi. Akaydın, “Yapmam gereken bir şey varsa sonuna kadar iyi niyetle yaparım. Türel'le benim kişisel hesabım ayrı, Antalya'nın çıkarları için benden destek istiyorsa o ayrı. Hakkımda söylediklerini, ortaya attığı iddiaları Antalya için kapatırım" diye konuştu.

basliksiz-1-007.jpg

 

MHP Alanya Belediye Meclis Üyesi Hasan Basar, “Biz eğer Sayın Deniz Baykal’ı desteklemiş olsaydık AKP’nin tabiriyle ‘dinsiz bir partinin inançsız bir partinin adamını seçtiniz’ diye bize yükleneceklerdi” sözleri ile tartışma konusu olan ve Genel Başkan Devlet Bahçeli tarafından Grup Başkanvekilliği görevinden alınan Yusuf Halaçoğlu’nun yanlış anlaşıldığını söyledi. Basar, “Dikkat ederseniz CHP dinsiz parti dememiştir. Sadece AKP’nin bunu malzeme yapıp propaganda yapacağını söylemiştir. Biz MHP olarak herkesin inancına saygılıyız. Dini, Allah ve kulunun arasındadır. Bizim için önemli olan vatanın bölünmez bütünlüğünü benimseyen her siyasi partiye saygımız vardır. Bu böyle bilinsin. Dini, ırkı ne olursa olsun. Yeter ki önce vatan desin. Ne mutlu Türk'üm diyene, ne mutlu önce vatan diyen yurdumun güzel insanlarına! Bu vatanın her karış toprağına sahip çıkıp gerekirse ölmeye hazır olan yurdumun güzel insanları unutmayın bizim bizden başka dostumuz yoktur. Bizlerin arasına kin ve nefret tohumu sokmak isteyen düşmanlarımıza fırsat vermeyelim” dedi. 

basliksiz-1-006.jpg

 

Editör: TE Bilisim