16 Ekim’de yapılacak olan Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği (TÜRSAB) Alanya Bölge Temsil Kurulu (BTK) seçimleri öncesi seçim çalışmalarını sürdüren TÜRSAB Alanya BTK Başkan Adayı Kerim Sarıkaya, ilçedeki tüm üyeleri ziyaret ediyor. Ziyaretler sırasında basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Sarıkaya, önemli projeleri olduğunun altını çizdi.

GÜÇLÜ TÜRSAB GEREKİYOR

Sarıkaya açıklamasında ilk olarak , “TÜRSAB Alanya BTK, ilçede turizm konusunda söz sahibi kurumlardan biri. Ancak TÜRSAB Alanya’daki gücünü kaybetmiş durumda. Sivil toplum örgütleri ve turizm örgütleri ile birlikte turizm adına projeler yapılması gerekiyor. TÜRSAB sadece acente denetleyen bir kurum değil. TÜRSAB’ın turizm sektörüne de katkılar yapması gerekiyor. Biz TÜRSAB’ı Alanya’nın güçlü ve çalışkan kurumlarından biri haline getireceğiz.” Diye konuştu. 

EĞİTİM PROJELERİMİZ OLACAK

Gelişen dünyaya ayak uydurulması gerektiğinin altını çizen Sarıkaya, “Tüm esnaflarımız için eğitim programlarımız olacak. Çünkü dünya dijitalleşiyor ve gelişiyor. Bu gelişime ayak uyduramazsak turizmin geleceğini yakalamamız mümkün olmaz. Biz sadece ceza kesmek için uğraşan bir TÜRSAB yönetimi olmayacağız. Hem gelişimi hem de adaleti sağlayacağız.” İfadelerini kullandı.

TÜRSAB’I NEZİH BİR ORTAMA KAVUŞTURACAĞIZ

“TÜRSAB Alanya BTK binasını dahi yeniden planlayacağız. Nezih bir ortama kavuşturacağız.” Diyen Sarıkaya, “kavgaların olmadığı bir politika izleyeceğiz. Muaffakat sistemini bitireceğiz. Çifte standardı bitireceğiz. TÜRSAB’a yani turizmin ana damarlarından biri olan kuruma yakışır şekilde hizmet edeceğiz.” İfadelerini kullandı.