İlçe Emniyet Müdürü Murat Coşkuner, 2015 yılının ilk 6 ayında geçen yılın aynı dönemine göre asayiş olaylarında azalma yaşandığını kaydederek, "2014 yılının ilk 6 ayında 454 olay meydana gelirken 2015 yılının ilk 6 ayında 391 asayiş olayı meydana geldi. Geçen yıla oranla asayiş olaylarında yüzde 14 oranında bir azalma oldu" dedi.

Asayiş olaylarının kişilere karşı işlenen suçlar ve mal varlığına karşı işlenen suçlar olarak iki kategoriye ayrıldığını aktaran Coşkuner, 2014 yılının ilk 6 ayı oranlarına göre, 2015 yılında kişilere karşı işlenen suçlarda yüzde 10, mal varlığına karşı işlenen suçlarda ise yüzde 40 azalma meydana geldiğini vurguladı. Olayların yüzde 96'sının aydınlatıldığına dikkati çeken Coşkuner, "2014 yılının ilk 6 ayında 246 olay meydana geldi. 2015 yılının ilk 6 ayında ise 221 olay meydana geldi. Olayların tamamı aydınlatıldı. Kişilere karşı işlenen suçlarda yüzde 10'luk bir azalma yaşandı" diye konuştu.

Mal varlığına karşı işlenen suçlarla ilgili de değerlendirmede bulunan Coşkuner, "2014 yılının ilk 6 ayında ilçede 115 olay meydana gelirken, 2015 yılının ilk 6 ayında 68 olay meydana geldi. Mal varlığına karşı işlenen suçlarda da yüzde 40'lık bir azalma meydana geldi" şeklinde konuştu.

Hırsızlık olaylarına karşı vatandaşları uyaran Emniyet Müdürü Murat Coşkuner, şöyle dedi: "İlçemizde mallara karşı işlenen olayların başında evde hırsızlık ve işyerlerinden hırsızlık olayları gelmektedir. Hırsızlık olaylarının artış sebebi de yaz aylarında halkın büyük kısmının yaylalara göç etmesi ve kapı ve pencereleri kilitlememelerinden kaynaklanmakta. Emniyet Müdürlüğü olarak vatandaşlarımızın uzun süre ikametlerinden ayrılmaları durumunda kapı ve pencerelerini kilitlemelerinin hırsızlık olaylarını büyük bir oranda azaltacağını düşünüyoruz. Antalya'nın ilçeleri arasında asayiş konusunda en huzurlu ilçelerden birisi olan ilçemizde bugüne kadar olduğu gibi personelimizle birlikte vatandaşımızın can ve mal güvenliğini korumaya devam edeceğiz."

Editör: TE Bilisim