Konuya ilişkin açıklama yapan Gazipaşa Belediye Başkanı Dr. Adil Çelik, alınan sonuçtan duyduğu memnuniyeti dile getirdi. TÜRÇEV’in deniz suyu kalitesi, çevre eğitimi ve bilgilendirme, çevre yönetimi ve güvenlik ve hizmetleri başlıkları altında topladığı 33 zorlu kriteri olduğunu belirten Başkan Çelik, kriterlerin tamamını yerine getirdiklerini söyledi.

İskele Plajı’nda ilk yardım kulesi, engelli tuvaleti, engellilerin ve vatandaşların plaja rahatça ulaşmasını sağlayan ahşap yürüyüş yolları, duş ve soyunma kabinleri gibi eksiklikleri giderdiklerini ifade eden Başkan Çelik, “Deniz suyumuz bölgenin en temiz deniz suyuna sahip. Buna ek olarak bazı eksikliklerimiz vardı. Plaja cankurtaran, ilk yardım malzemeleri, yeterli sayıda çöp kutusu, geri dönüşüm konteynırları gibi eksiklerimizi de yerine getirdik. Deniz suyu analizleri, harita, çevre davranış kurallarının yer aldığı bilgilendirme amaçlı standart bilgilendirme panosunu yaptık.

TÜRÇEV tarafından yapılan incelemenin ardından tüm kriterlere sahip olduğumuz görüldü. Gazipaşa Öğretmenevi Plajı’nın ardından ikinci Mavi Bayrak’ı İskele Plajı’na almaya hak kazandık" dedi. TÜRÇEV’in Mavi Bayrak alan plajlarda 15 günde bir deniz suyu analizi yaptığını belirten Başkan Çelik, Öğretmenevi ile birlikte her yıl en az 5 çevre etkinliği düzenleyeceklerini kaydetti. Başkan Çelik, "Çevre bilinçlendirme etkinlikleri Mavi Bayrak kriterleri arasında çok önemli bir yere sahip. Mavi Bayrak’ı korumak için bu etkinlikleri en iyi şekilde yapacağız. Bundan sonraki hedefimiz TÜRÇEV tarafından verilen en iyi bilinçlendirme etkinlikleri ödülünü 'plaj’ kategorisinde almak. Mavi Bayrak almamızda bize destek olan TÜRÇEV’e, Öğretmenevi Plajı yetkililerine, eksiklikleri gidermemizde büyük gayret gösteren Belediye Başkan Yardımcımız Semra Yalçın Bilgiç’e ve belediyemiz Park ve Bahçeler Müdürlüğü’ne teşekkürlerimi sunuyorum" diye konuştu.