16 Kasım'dan itibaren corona virüsü tedavisi gören ve 4 Aralık'ta yoğun bakıma alınan Topbaş, durumunun ağırlaşması üzerine entübe edilmişti. Kadir Topbaş’ın ölüm haberini duyuran Esenler Belediye Başkanı ve İBB AK Parti Grup Başkanvekili Tevfik Göksu, “Kadir ağabeyimiz, eski İBB Başkanımız Kadir Topbaş Rahmet-i Rahman’a kavuştu. Cenab-ı Allah mekanını cennet eylesin. Ailesine sabır diliyorum. Başımız sağ olsun” açıklamasını yaptı.
İBB BAŞKANI İMAMOĞLU: DERİN BİR ÜZÜNTÜYLE ÖĞRENDİM
İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu Twitter'dan bir mesaj yayınlayarak acısını şu sözlerle paylaştı: "Covid-19 tedavisi nedeniyle bir süredir yoğun bakımda olan, 13 yıl boyunca İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı olarak şehrimize önemli hizmetler sunan Kadir Topbaş'ın vefat haberini derin bir üzüntüyle öğrendim. Yakınlarına, sevenlerine ve İBB ailemize baş sağlığı dilerim."
MANSUR YAVAŞ: SEVENLERİNE BAŞSAĞLIĞI DİLİYORUM
Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş da sosyal medya hesabından, "İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin eski belediye başkanı Kadir Topbaş'ın hayatını kaybettiğini öğrendim. Kendisine Allah'tan rahmet, ailesi ve sevenlerine başsağlığı dilerim." ifadesini paylaştı. 
İSTİFASI ÇOK KONUŞULMUŞTU 
Yaklaşık 14 yıl İstanbul’u yöneten Kadir Topbaş Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın isteğiyle İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanlığı'ndan istifa etmişti. Bir dönüm noktası gibi görülen Topbaş’ın istifasının Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Topbaş için kolay olmadığı bir döneminin gündemindeydi. Erdoğan’ın istifa etmesi yönündeki isteğini defalarca karşılıksız bıraktığı ve elden geldiğince direndiği yazılıyordu. Kulislerde istifası konuşulan 10 belediye başkanının çoğu görevini bıraktı. Bunlardan ilki de makamını Mevlüt Uysal’a teslim eden Kadir Topbaş olmuştu. Mevlüt Uysal göreve başlarken ‘Beni Topbaş’la kavga ettiremezsiniz’ demişti. Ancak Uysal’ın göreve gelmesiyle birlikte altı metro projesi ve Topbaş’ın ustalık eserim dediği Haliç- Unkapanı Su Altı Karayolu Tüneli Geçiş Projesi ve Sefaköy - Başakşehir Havaray Sistemi ile Haliç'in iki yakasını birleştirmesi planan Piyer Loti - Miniatürk teleferik ihaleleri iptal edildi. Topbaş’ın Yeşilköy sahil bandı düzenleme projesini ise İBB’nin son başkanı Ekrem İmamoğlu raftan indirdi. Söz konusu projenin 2022 yılında gerçekleştirilmesi planlanıyor. – Haber Merkezi