Alanya’daki görev süresini doldurmadan Uşak’a tayin edilen İlçe Milli Emlak Müdürü Ömer Ertüzün’ün tayini Alanya kamuoyu tarafından şaşkınlıkla karşılandı. Müdür Ertüzün’ün Alanya’dan Uşak’a tayin edilmesinin perde arkasında ise Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nun babası Osman Çavuşoğlu’nun olduğu öne sürüldü.

İddialara göre olay şöyle gelişti: Alanya İlçe Milli Emlak Müdürlüğü, Türkler Mahallesi’ndeki 30 dönümlük hazine arazisini okul yapılmak üzere Milli Eğitim’e tahsis etti. Ancak söz konusu arazinin uzun yıllardan beri Osman Çavuşoğlu tarafından kullanıldığı, arazinin üzerinde 4 dönümlük kapalı alanda sera üretimi yapıldığı anlaşıldı. Bu gelişmeler üzerine gerek Milli Emlak Müdürlüğü, gerekse Milli Eğitim Müdürlüğü, Osman Çavuşoğlu’ndan ‘okul yapacağız” diyerek araziyi boşaltmasını istedi.

Söz konusu araziyi uzun yıllardan beri kullandıklarını ve zilliyet hakkının kendilerinde olduğunu ifade eden Osman Çavuşoğlu araziyi boşaltmak istemeyince Alanya Milli Emlak Müdürlüğü durumu Ankara’daki Genel Müdürlüğe bildirdi. Genel Müdürlük’ten de söz konusu arazi için kira ödenmesi kararı geldi. Okul yapımı için tahsis edilen araziyi halen kullanmaya devam eden Osman Çavuşoğlu, bunun karşılığında kira bedeli ödemeye başladı.

İşte bu gelişmelerin ardından, iddialara göre  Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nun baskısı üzerine Alanya İlçe Milli Eğitim Müdürü Ömer Ertüzün, apar topar Uşak’a tayin edildi.

Sosyal medya sallandı

Uşak’a tayin edilen Milli Emlak Müdürü Ömer Ertüzün konuyla ilgili basın açıklaması yapmadı ama, sosyal medyadaki şahsına ait hesaplarında yazdığı mesajlarla bu iddiaları adeta doğruladı. İşte Ömer Ertüzün’ün sosyal medya üzerinden verdiği o mesajlar:

“Dışişleri Bakanı’na tosladık.”

“Malum şahıslar sevinsin.”

“Alanya’da onursuzca birilerinin uşağı olmaktansa, Kurtuluş Savaşı’nın kazanıldığı Uşak ilimizin hizmetçisi olmaktan gurur duyarım.”

“Biz kimseden talimat almayız. Tüyü bitmemiş yetimin hakkını korumak bizim görevimiz. Hiç üzülmüyorum, gayet mutluyum. Bizim için Uşak ili de kutsal vatan toprağıdır. Gizli takipçilerime duyurulur.”

Ertüzün: Çavuşoğlu işgal ediyor

Bu arada Alanya Televizyonu ( ATV) Yönetim Kurulu Başkanı Servet Sipahioğlu, Müdür Ertüzün ile yaptığı telefon görüşmesini dün akşam ki haber bülteninde yayınladı. Ertüzün, Servet Sipahioğlu ile yaptığı konuşmada, “Dürüstçe işimizi yaparken suçlu pozisyona düştük. Osman Çavuşoğlu bana bu konuyla ilgili ağıza alınmayacak küfürler etti. Sonuçta bu arazi hazinenin ve Milli Eğitim Bakanlığı’na devredilmiş bir arazi. Ancak şu anda Osman Çavuşoğlu’nun işgali altında” ifadesini kullandı.

basliksiz-2-002.jpgbasliksiz-1-030.jpg