CHP İlçe Başkanı Coşkun Karadağ, son zamanlarda yapılan zamları eleştirdi. Yönetim kurulu toplantısının ardından açıklamalarda bulunan Karadağ, önce geçtiğimiz günlerdeki Ankara ziyareti hakkında açıklamalarda bulundu. Karadağ, ziyaretlerinin amacının CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’ndan ülke gündemi hakkında görüşlerini almak olduğunu söyledi. Karadağ, “Türkiye’nin gidişatı konusunda genel başkanımızın bizlere olan talimatlarını almak istedik. Hükümet artık ülkeyi yönetemiyor. Genel başkanımız seçim sandığının milletin önüne konulması konusunda görüş birliğimizi aktardı. Aynı zamanda hızlı bir şekilde partimizi seçime hazır hale getirme talimatını verdi. Alanya teşkilatı olarak bütün örgütlerimizi hazırlamış vaziyetteyiz. Bugün seçim olduğu zaman buna en hazır parti CHP. Aynı zamanda genel sekreterimiz ile diğer genel başkan yardımcılarımıza nezaket ziyaretinde bulunduk. Bölge milletvekillerimiz de bize karşı gereken ilgili gösterdiler. Alanya’nın ve bölgenin sorunlarını haftalık raporlar halinde iletiyoruz” dedi.   
“CHP İKTİDARINDA HALK REFAHA ERİŞECEK”
Ülkenin iyi yönetilmediğini vurgulayan Karadağ, son zamanlardaki zamlara değindi. Karadağ, “Elektriğe yüzde 15 zam yapıldı. Akaryakıta her gün zam yapılıyor. Zamlar yapılırken adı üstünde ayarlama. Böyle ayarlama söz konusu olmaz. Ne yazık ki emekliye, memura, çalışana zam konusu olduğu zaman ayar çekiliyor. Her türlü insan ihtiyacını karşılayacak maddelere zam yapılırken, insanın cebine girecek zamlarda ketum davranılıyor. Yüzde 8 buçuk işçi emeklisine, yüzde 5 buçuk memur emeklisine zam gündemde. Bu zamlar öyle bir oran dahilinde ve zamanlamada yapılıyor ki işçinin zammı 1 Temmuz’da, elektrik zammı 2 Temmuz’da açıklanıyor. Bu dayanılmaz bir hal aldı. Halkımızın geçim sıkıntısı had safhada ama ne yazık ki beşli çete, mafya, kirli ticaret, kirli siyaset almış başını gidiyor. Saraylar yazlık kışlıklı ama geçim sıkıntısı çeken vatandaşlar çöpten ekmek, yiyecek toplamakta. Çarçur, üçkağıt, peşkeş olmadığı müddetçe çok kısa zaman içinde CHP iktidarında tüm halkımızın refaha erişeceğine eminiz” diye konuştu.  
“HES YAPARAK TARIM SULARI BOĞAZLANMAMALI”
Alanya’daki en büyük sorunlardan birisinin su sorunu olduğunu söyleyen Karadağ, yaz sezonunda su sıkıntısı çekildiğini belirtti. Karadağ, “Bu sıkıntının en büyük sebeplerinden birisi kaçak su kullanımı. DSİ ve hükümet su konusunda ciddi politika uygulamak mecburiyetinde. Vahşi sulama durdurulmalı. Derelere sahip çıkılmalı. HES yaparak ülkemizin tarım sularını boğazlamamak mecburiyetinde. Alara Çayı üzerinde Köprülü Çayı üzerinde yine bir HES projesi gündemde. Cumartesi günü tepkimizi koyacağız” ifadelerini kullandı. – Erkan Uysal