Parti binasında açıklamalarda bulunan Coşkun Karadağ, öncelikle zam konusuna değindi. Asgari ücretin tespitinin ardından emeklilere yüzde 6-8 arasında bir zammın öngörüldüğünü belirten Karadağ, bunun ölüme terk anlamına geldiğini söyledi. Karadağ, “Emekli demek bu yaşına kadar devlete artı değer kazandırmış, birtakım hizmetleri geçmiş kişiler. Onlara bu maaşı uygun görmek bence doğru davranış değil. Emekliler ülkemizde çok daha rahat şekilde yaşamayı hak etmiş kişiler olmalı” dedi. 

“ZAMAN İÇİNDE TOPLUMU AYRIŞTIRIR”
Emeklilere yüzde 6 ancak akaryakıt, elektrik, doğal gaz ve köprü geçişlerine muazzam zamlar yapıldığını aktaran Karadağ, “Bunlar birtakım zenginlerin kesesine aktarılmaya çalışılıyor. Emeği ile çalışanlara öngörülen zam çok az miktarda. Yandaşlara yapılan zam çok çok fazla. Bu zaman içinde toplumu ayrıştırma, bam teline basmayı getirir” diye konuştu.  

“ART NİYETLİLER AŞIDAN PARA KAZANMA YOLLARINI ARIYOR”
Covid-19 aşısının ne zaman geleceğini de soran Karadağ, “Kimler aşı olacak, sıralaması ne şekilde? Birçok art niyetli kişiler aşı üzerinden para kazanmanın yollarını arıyor. Buna net bir cevapla beraber hangi aşının hangi tarihte kimlere yapılacağını hem Alanya’da hem Türkiye’de bunun açıklanmasında fayda görüyorum” ifadelerini kullandı. Belediye meclisinde alınan kararlara da değinen Karadağ, Alanya’da hayata geçirilecek büyük projelerin konuyu ilgilendiren mühendis ve bunlarla ilgili tarafları ilgilendiren bir jüri tarafından yapılmasının çok daha doğru olacağını söyledi. (Erkan Uysal)