Çevre yoluyla ilgili hemzemin kavşakların yer altına alınması ve bağlantı yolları için ilave kamulaştırmalar yapılmasını öneren Erkan Demirci, sosyal medya hesabından açıklama yaparak önerilerde bulundu. Demirci, şu ifadelere yer verdi:

“Yapımı devam eden yeni çevre yolunun hem kenti hem de tarım alanlarını bölüp parçalaması vb. sosyal, ekonomik ve çevresel etkilerini bir yana bırakırsak madem yapılıyor geri dönüşü olmayan yola girmeden önce benden dost tavsiyesi olsun.
Karayolları Antalya 13. Bölge Müdürlüğü kontrolünde yapım çalışmaları devam eden ve kısa zaman içerisinde Tosmur, 2021 yılında Kestel ve 2022 yılında Mahmutlar bağlantısının tamamlanacağı ifade edilen (daha önce bu çalışmalar 2019 yılında biteceği açıklanmıştı) çevre yolunun Oba yoluyla kesiştiği (Aşağı Oba Mezarlığı’nın önündeki mevcut kavşak) hemzemin kavşak, iş işten geçmeden (kavşak çevresi yapılaşmadan) karayolları standartlarına uygun olarak yer altına alınmalı ve bağlantı yolları için gerekli ilave kamulaştırmalar yapılarak yeniden projelendirilmelidir. Kavşak çevresinde yapılaşmalar henüz gerçekleşmemişken maliyeti artıracağı kaygısıyla kavşak düzenlemesi yapılmaz ve hemzemin kavşakta ısrar edilirse ileride çok daha yüksek maliyetler karşımıza çıkacaktır.

“EN UYGUN TRAFİK IŞIKSIZ KAVŞAK ÇÖZÜMLERİ ÜRETİLMELİ”
Aynı şekilde ALKÜ Cikcilli yerleşkesi ve Oba, Çıplaklı girişi için, Kestel küçük sanayi sitesi ve ALKÜ Kestel yerleşkesi için, Mahmutlar geçişi ve Hadim yolu bağlantısı için (yeni otogar için düşünülen alanla birlikte) Kargıcak D-400 sahil yolu bağlantısı için, Demirtaş şehir merkez bağlantısı için ve İmamlı'dan mevcut D-400 Karayolu’na bağlantı için en uygun kavşak çözümlemeleri maliyet boyutu değil, fayda boyutu esas alınarak yeniden irdelenmeli, en uygun trafik ışıksız kavşak çözümlemeleri üretilmeli ve bu kavşaklar şimdiden projelendirilmelidir. Kestel ve Mahmutlar'da yan yol ve kavşak düzenlemeleri üzerinde çalışıldığını biliyorum. Umarım maliyet kaygısı değil, trafik güvenliği kaygısı esas alınarak kavşak tipleri belirlenir. Ayrıca Cikcilli, Oba, Kargıcak, Demirtaş ve İmamlı kavşak noktaları da bir an önce en uygun kavşak tipleri belirlenerek projelendirilmeli.”