Fatih Ürkmezer: Geleceğe daha güçlü adımlarla ilerlemeliyiz Fatih Ürkmezer: Geleceğe daha güçlü adımlarla ilerlemeliyiz

CHP Antalya Milletvekili Cavit Arı, Alanya’ya gelerek partisinin ilçe teşkilatını ziyaret etti. Parti binasında CHP İlçe Başkanı Coşkun Karadağ, İlçe Yönetim Kurulu, belediye meclis üyeleri ve partililerle bir araya gelen Milletvekili Arı, 6 Şubat’ta Kahramanmaraş merkezli 11 ili etkileyen deprem felaketi üzerinden hükümeti eleştirdi. Depremin ilk gününden itibaren felaket bölgesine gittiğini ve Hatay’ın ilçelerini ziyaret ettiğini aktaran Arı, “İktidar bu deprem sürecinde sınıfta kaldı. Doğal afete kimse engel olmaz ama bunun etkilerini azaltmaya yönelik bilimsel verileri kullanarak yapılmasının sağlanması iktidarın görevi. Deprem bölgesinde ülke olarak önlemlerimizi daha önce almalıydık. İktidarın bazı temsilcileri kendi beceriksizliklerini örtebilmek, bazı bölgelerde yaşanan haksız kentsel dönüşüm uygulamalarına oradaki vatandaşın hakkını savunmak adına, ‘Bu iş yanlıştır’ denilmesinden yola çıkarak kentsel dönüşüme karşı çıkanlar diye siyasi manevra yapmaya, kendi utançlarını, ayıplarını örtmeye çalışsalar da gerek biz gerekse de diğer muhalefet partilerinden hiç kimse kentsel dönüşüme karşı çıkmadı. Biz kentsel dönüşümü rantsal dönüşüme çevirmeyin, planlı, ada, mahalle, bölge bazlı ölçeklerle kentsel dönüşümün yapılması taraftarıyız. Rantsal dönüşüm ve vatandaşın hakkının yenmesine karşıyız” dedi.
“FİLMDE GÖRSEK BÖYLE BİR ŞEY OLMAZ DERDİK AMA OLMUŞ”
Kızılay’ın çadır satmasını da eleştiren Arı, “En acı tabloyu beraber yaşadık. Bir sanatçımız tarafından oluşturulan gönüllüler kampanyasında şunu öğrendik. Ülkemizin en temel kurumlarından, görevi yaraları sarmak olan Kızılay’ın deprem bölgesinde vatandaşımızın çadır bulamadığı ve hatta belki de birçok vatandaşın soğukta enkazın altında vefat ettiği, dışarıya çıksa barınacağı bir çadırın olmadığı o günlerde elindeki çadırı bir an önce kurması gerekirken o çadırı parayla sattığını öğrendik. Bu utanç da bu ahlaksızlık da bunlara yeter aslında. Çadır, konserve gibi yiyecek içeceği satmak kadar bir ayıp, skandal, ahlaksızlık ben düşünemiyorum. Bunu bir film senaryosunda görseydik ‘Böyle bir şey olmaz’ derdik ama olmuş” diye konuştu. 
“SİYASİ ŞOV OLSUN DİYE TEMEL ATIYORLAR”
Antalya’ya 170 bin civarında depremzedenin geldiğini ve onları bekleyen ikinci bir sorunun var olduğunu söyleyen Arı, “Bu sorunu çözmeye şu an iktidarın tek başına gücü yetmedi. Yetecek gücü de yok. Burada konaklama başta olmak üzere, iaşe veya çalışmalar bizi bekliyor. Antalya’daki depremzedelerin bir kısmı geri dönmeye başladı. Acil Yardım Ödeneği denilen 10 bin TL’lik yardım var. 2 güne kadar çok sayıda vatandaşımıza para yattı diye mesaj geliyor. Vatandaşımız para yattı diye bankamatik kuyruklarına giriyor.  Maalesef 10 bin TL’yi bile yatıramayan bir iktidar var. Devletin Tek Yürek Kampanyası’nda 110 milyar TL toplandı. Dün de meclisten deprem sonrası yaşanmış mağduriyetlerin çözülmesi konusunda fon oluşturmayla ilgili kanun teklifi geçti. 110 milyar TL bu fona dahil mi dedik. Hayır, bu parayı kendi amaçlarına, seçimine kullanacaklar Ülkeyi bu kadar soyup soğana çevirmiş vaziyetteler. Sadece gösteriş, siyasi şov olsun diye temel atmalarla vatandaşların gözünü boyamaya devam ediyorlar. Bugüne kadar yaraları sarma mücadelesi veren, nasıl ki CHP ve CHP’li belediyeler olduysa, bundan sonra o bölgeden ayrılan vatandaşların tekrar geri gelmesi, o kentlerin yeniden teknik ve daha sağlam zeminler üzerinde, daha sağlam yapılarla, dokuyu koruyacak şekilde yeniden şehirleşmenin ve bölgenin canlanmasını sağlayacak olan parti CHP’dir” ifadelerini kullandı. – Erkan Uysal