Aspendos Ören Yeri’ne öğrenci kimliğini göstermesine rağmen içeriye ücretsiz giremeyeceği söylenen Selman Korkmaz, başından geçenleri sosyal medya hesabından paylaştı. Korkmaz paylaşımında şu ifadelere yer verdi: 
                                                                                                        “Geçtiğimiz cuma günü Aspendos ören yerini gezmeye gittim. Dokuz Eylül Üniversitesi'nin bana vermiş olduğu ve Müzecilik Bölümü’nde eğitim gördüğümü belirten kimlik kartımı gişedeki görevliye gösterdim. İçeriye ücretsiz girip giremeyeceğimi sordum. Görevlinin ise bana yanıtı şu oldu: “Yalnızca arkeoloji ve sanat tarihi bölümü öğrencileri ücretsiz girebilir. Zaten burası müze değil.” Aldığım bu cevap karşısında şoke oldum” dedi. 
                                                                                          “BU İMKAN BİZE DE SAĞLANMALI”
                                                                                            Arkeoloji ve sanat tarihi bölümlerinde eğitim gören öğrencilere sağlanan bu imkanı müzecilik bölümü öğrencileri olarak da istediklerini vurgulayan Korkmaz, “Dokuz Eylül Üniversitesi Müzecilik Bölümü ülkemizin ilk ve tek müzecilik lisans bölümü. İki dönem mezun da verdi. Aspendos Ören yerindeki gişe görevlisi bana, “Burası müze değil” dedi. Bilindiği gibi Müzekart adlı bir kart var. Ücretini öder, satın alırsınız ve ülkemizdeki 300’ü aşkın müze ve ören yerine ücretsiz girersiniz. Bu kartta müze ve ören yeri ayrımı bulunmuyor. Müzecilik bölümü öğrencilerine de aynı imkan sağlanmalı. Orada bulunan görevlinin böylesine cümleler kurmasına da anlam veremedim" diye konuştu.