İyi Parti İlçe Teşkilatı Başkan Adayı Hilmi Er, Alanya olarak Antalya ve Türkiye’ye rezil olduklarını ifade etti. Yapılanların ve gelişmelerin partiye yakışmadığını ve bunun tek sorumlusunun Yücel Apaydın olduğunu belirten Hilmi Er, yaşananlar konusunda bugün bir rapor hazırlayacaklarını kaydetti.

Kongreye gözlemci olarak atanan Mersin Milletvekili  Zeki Hakan Sıdalı’nın yaşananlarla ilgili bir rapor hazırlayıp Genel Merkeze göndereceğini dikkat çeken Hilmi Er, “Ayrıca bizler ve Yücel Apaydın’dan da rapor istediler. Biz bugün arkadaşlarımız ile toplanıp yaşananları en ince ayrıntısına kadar kağıda döküp, Antalya İl Teşkilatımıza ve Genel Merkezimize göndereceğiz. Aynı rapor Yücel Apaydın tarafından da hazırlanacak. Bu raporlar doğrultusunda bundan sonraki sürecinin nasıl olacağına karar verilecek” dedi.

Kongrenin yapıldığı yer konusunda da eleştirilerde bulunan Hilmi Er, “Biz en başından beri böyle bir karışıklık olacağını tahmin ettik. Çünkü yer seçimi çok yanlıştı. Binlerce üyemiz olduğunu düşünürsek biz önceden teşkilata bunu bildirip Düğün salonu yada Cuma Pazarının bulunduğu meydanda çadır kurularak bu bölgede yapılmasını önerdik.  Fakat bu önerilerimiz görmezden gelindi. Sonuç ortada.  Hem üyelerimiz oy kullanmakta büyük güçlük çekti hem de pandemi sürecinde çok sağlıksız bir ortam oluştu.  Bunun sorumlusu da bizim önerilerimiz görmezden gelen Yücel Apaydın ve ekibidir” diye konuştu.

Delegelerin belirlenmesi için 2 ayrı listenin olduğunu söyleyen Hilmi Er, “Üyelerimiz içeriye girdiklerinde tel zımba ile birbirine eklenmiş halde 2 liste yerine tek liste ile karşılaştılar. Buna itiraz eden üyelerimiz olduğu zamanda. Unutmuşuz deyip tekrar ikinci listeyi üyelerimize verdiler.  Sakladıkları liste ise bizi destekleyip delege olmak isteyen üyelerimizin listesiydi. Böyle bir süreçte maalesef delege seçimi yapıldı. Sabahtan öğlene kadar en fazla 300 kişinin oy kullandığını öğrendik hadi 600 daha koyun 900 kişi, hadi 100 kişi de biz diyelim kullandı, toplam 1000 kişi. Kullanılan oy sayısına bakarsanız bu kişiler ne zaman gripte oy kullandılar. Bu tür şaibelerde maalesef var. Bunu net bir şekilde raporda belirteceğiz” dedi.

Bundan sonraki süreçte neler yapılabileceği ile ilgili ipuçları veren Hilmi Er, “Kongrenin hemen ardından Antalya ve Genel Merkez’den bizleri arayan abilerimiz bu konu hakkında bilgiler aldılar. Göndereceğimiz raporların ardından Genel Merkez biz değerlendirmede bulunacak ve buna göre hareket edilecek. Bir sonraki kongrenin ne zaman yapılacağıyla ilgili karar verilebilir. Bir olasılık daha var. Ben bunu söylemek istemem ama, Yücel Apaydın görevden de alınabilir. İkinci kongre için ise yeterli bir süre de kalmayabilir. O zaman Genel Merkez yetkilileri tarafından atama olasılığı da var” şeklinde konuştu.