Edirne Cezaevi'nde tutuklu bulunan eski HDP Eş Genel Başkanı Selahatttin Demirtaş’ın “Dışarıda olsaydım bir sabah Başak ile birlikte Meral Hanım’ın kapısını çalar ve ‘Kahvaltıya geldik’ derdim” sözüne, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, “Kan davalınız bile olsa kapınızı çaldığı zaman içeri alırsınız" cevabını vermişti. Akşenir’in sözleri ile ilgili Facebook’tan paylaşımda bulunan Anılgan, “Bahçeli kıza evine dön derken haklıymış. Kızını eve getiremezsen Demirtaş ile kahvaltıda, Behlül ile yemekte, Nuri Alço ile yatakta bulursun” paylaşımında bulundu.

“ÖRF VE ADETLERİMİZE YAKIŞMIYOR”
Anılgan’ın paylaşımına tepki gösteren İYİ Parti İlçe Başkanı Alper Arıkan, hukuki yollara başvuracaklarını söyledi. Arıkan,
“Hepimizin bildiği gibi şehrimiz uluslararası düzeyde turizmin, toplumsal barışın, kişi hak ve özgürlüklerinin başkenti konumunda. Her yıl çok sayıda turist ailesini güvende hissederek şehrimize geliyor. Yine aynı şekilde üniversitemizde eğitim görmek için binlerce öğrenci şehrimizi tercih etmekte ve güvenle Alanya’mızda yaşamlarını sürdürüyor. Aileleri çocuklarını her türlü zorbalığın olduğu bu günlerde Alanya’mızda yaşam sürmeleri için gönül rahatlığı ile evlerinden gönderiyor.
Hal böyle iken, siyasette de uzlaşmacı, cinsiyetçilikten uzak ve bel altı olmayan bir dil hayal etmekteyiz. Üzülerek belirtmek isterim ki Alanya'nın büyük mahallesi olan Mahmutlar eski Ak Parti Mahalle Başkanı ve halen üyesi olduğunu öğrendiğimiz bir şahsın Genel Başkanımız sayın Meral Akşener'i ve tüm Türk kadınını hedef alarak yaptığı ahlaksız paylaşım şehrimize, geleneklerimize, örf ve adetlerimize yakışmıyor. Biz İYİ Parti ailesi olarak her daim kadın haklarını savunacağız. Ayrışmacı, edepsiz ve mesnetsiz siyaset dilinden uzak duracağız.
Sapık zihniyetini sosyal medya üzerinden yazıya döken şahsı kınıyor, Türk kadınları adına hakkımızı yasal ve hukuki yollardan arayacağımızı bildirmek istiyorum” dedi.