Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Antalya Milletvekili Aday Adayı, ALTSO Meclis Üyesi Mustafa Kemal Kahya, CHP Alanya İlçe Teşkilatı’ndan partililerle buluştu. Teşkilat önüne kurulan platformda sokağı dolduran partililere seslenen Kahya, hedeflerini anlattı. Kahya’nın aday adaylık açıklamasına İlçe Başkanı Coşkun Karadağ, ilçe yönetim kurulu üyeleri, diğer milletvekili aday adayları ve çok sayıda partili katıldı. Toplantıda, Cumhurbaşkanı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu’nun ‘Sana söz’ sloganına atfen ‘Tuana’ şarkısı ve İzmir Marşı çalındı. 

KARADAĞ: KILIÇDAROĞLU’NU CUMHURBAŞKANI YAPMAYA ODAKLANDIK
Miting havasında geçen açık hava toplantısının açılış konuşmasını yapan İlçe Başkanı Karadağ, hep beraber omuz omuza çalışarak seçimlerde başarı elde edeceklerini söyledi. “Bu cumhuriyetin özüne dönmek için hep beraber Kemal Kılıçdaroğlu, cumhurbaşkanı olduktan sonra da çalışmaya devam edeceğiz” diyen Karadağ, tüm partililere teşekkür etti. 
Karadağ, Aday Adayı Kahya’nın ailesi, duruşu, ticareti, yaptığı işle ve toplanan kalabalıkla kendisine olan sevgiden ve dürüstlüğünden kaynaklanan bir kişilik yapısı olduğunu söyleyerek “Bütün aday adaylarımızın hepsi çok değerlidir. Görüyorum ki asıl olay Kemal Kılıçdaroğlu'nu, cumhurbaşkanı yapmakta odaklandık ve kilitlendik” dedi. 


KAHYA: ÇOK SAYIDA TEBRİK, DESTEK TELEFONU ALDIM 
Alkışlar eşliğinde kürsüye çıkan CHP Antalya Milletvekili Aday Adayı Mustafa Kemal Kahya, kendisini tanıtıp açıklamasına gelen partililere teşekkür etti. Siyasi görüş fark etmeksizin herkesin kendisine “Eğer ki Ankara'da Alanya'yı temsil noktasında olacak isen biz senin yanındayız, arkandayız” dediğini belirten Kahya, çok sayıda tebrik, destek telefonu aldığını ve çok duygulandığını ifade etti. 


“DEMOKRASİ VE LİYAKATLİ YÖNETİME İHTİYACIMIZ VAR”
Kahya, siyasette son beş yılda ‘kalite kaybı’ olduğunu söyleyerek “Liyakatsizlik, kamu kurumlarını sanki bir hastalık gibi sarmış durumda. Kurumlarda liyakatli kadrolar değil Ahmet'in, Mehmet'in yakını, adamı şeklinde kadrolaşmalar var. Ben de bu duruma bir karşı duruş olarak eğitimimle ve bu döneme kadar gerçekleştirdiğim birikimimle aktif siyasetin içerisinde olmayan karar verdi. Ülkemizin hiç olmadığı kadar çok demokrasiye ve liyakatli yönetim anlayışına ihtiyacı var” dedi. 

Fatih Ürkmezer: Geleceğe daha güçlü adımlarla ilerlemeliyiz Fatih Ürkmezer: Geleceğe daha güçlü adımlarla ilerlemeliyiz


“BİRLİK BERABERLİĞİ SAVUNAN KILIÇDAROĞLU’NUN ARKASINDAYIZ”
Depremin ardından birçok duyarlı insan gibi yardım faaliyetlerine katıldığı için adaylığını geç açıkladığını belirten Kahya, “Depremin enkazını elbette kaldırabiliriz. Fakat bu sosyal enkazı kaldırmak için birlik ve beraberliğe ihtiyacımız var” diyerek deprem felaketinden sonra ayrım gözetmeksizin gösterilen birlik beraberliğin 14 Mayıs 2023’ün ardından da devam etmesi gerektiğine vurgu yaptı. 
Kahya “Birlik ve beraberliğimizi sağlayamazsak kutuplaşmaya devam edersek yine başarılı olamayacağız. Bunu en çok ifade eden Genel Başkanımız ve 13. Cumhurbaşkanı Adayımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu'dur. Her daim artık ayrışmamamız gerektiğini, kutuplaşmamamız gerektiğini, hepimizin ortak paydasının Türkiye olduğunu, birlik ve beraberlik içerisinde olmak durumunda olduğumuzu vurgulayarak tüm toplumu bir araya getirmeye çalıştığı için biz de kendisinin arkasındayız.” diye konuştu. 


“ALANYA’NIN SORUNLARINA ÇÖZÜM ÜRETMEK İÇİN YOLA ÇIKTIK”
Kariyerini ve çalışma hayatını aktaran Kahya, “İşçinin, çalışanın, dertlerini biliyorum. İşverenin sıkıntılarını da belki burada en iyi bilenlerden biriyim. Alanya'nın sorunlarını biliyorum. Alanya'nın sorunlarına çözüm üretmek için yola çıktık. Alanya'nın haklarını savunmak için yola çıktık. Yıllardır bu işi yapıyoruz ve turizmin sorunlarını da biliyoruz. Çiftçinin, tarımın, esnafın, inşaatçıların, emlakçıların sorunlarını biliyoruz. Eğer ki parlamentoda bir görev alabilir isek Alanya'mızın sorunlarının çözülmesi ve karşılanması için bir nefer gibi çalışacağım. Burada sizlere söz veriyorum.” dedi. 
Partinin emektarlarına ve diğer aday adaylarına teşekkür eden Kahya, listede seçilecek yerde olsa veya iç olmasa da destek vermeye devam edeceğini vurgulayarak “CHP ailesine gücüm yettiği kadar destek vereceğim ve seçilen adayı da sonuna kadar destekleyeceğim. Burada sizlere tekrardan söylüyorum” ifadelerini kullandı.