Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Alanya Ticaret ve Sanayi Odası’nda (ALTSO) emlak ve inşaat sektör temsilcileri ile bir araya geldi. Sektörün durumu, sorunları ve çözüm önerilerinin konuştuğu toplantıda konuşan ALTSO Başkanı Eray Erdem, Bakan Çavuşoğlu’na çeşitli talepleri iletti. Çavuşoğlu’nun bugüne kadar her taleplerine olumlu cevap verdiği ve destekleri için teşekkür eden Erdem, ikamet izni konusunda yaşanan sıkıntılar, Göç idaresi ve tapudaki personel sayısının artırılması, yapı denetim firmalarında yeterli kalifiye eleman olmaması, yine yapı denetimde havuz sisteminde yaşanan aksaklıkları dile getirdi. Öte yandan, saat 01.00’de sona eren müzik yayınının sektörde yarattığı sıkıntılara da değinen Erdem, “Her konuda olduğu gibi bu konuda da Sayın Bakanımızın bizlere destek vereceğinden şüphemiz yok. Mevcut durum Alanya için sorun olmaktan çıkarılmalı. Bakanlığın gerekli çalışmaları ivedilikle yapmasını talep ediyoruz” dedi.
“SORUNLARI ÇÖZECEĞİZ”
Erdem ve sektör temsilcilerinin sorunlarını bildiklerine işaret eden Bakan Çavuşoğlu da, “Göç idaresini yeni ve daha büyük bir alana taşıyacağız. Göç idaresi gibi tapuya da personel takviyesi yapmayı planlıyoruz. Diğer sorunların da takipçisiyiz” diye konuştu. 
“ALANYA’NIN HER TALEBİ BİZİM İÇİN DEĞERLİ”
Erdem’in müzik yayını konusundaki talebine de karşılık veren Çavuşoğlu,  “Kültür ve Turizm Bakanımız ile çalışma yapıyoruz. Bu konudaki sevindirici haberi vereceğiz. Erdem’e verdiğini bilgiler ve bizlere gösterdiği konukseverlik için teşekkür ediyoruz. Alanya’mızın her talebi bizim için değerli” ifadelerini kullandı. – Haber Merkezi

Kaymakam Ürkmezer'den Başkan Özçelik'e ziyaret Kaymakam Ürkmezer'den Başkan Özçelik'e ziyaret