Türkiye, 13. Cumhurbaşkanını belirlemek için 28 Mayıs Pazar günü yeniden sandık başına gidecek. İlk turda Türkiye genelinde en yakın rakibi Kılıçdaroğlu’ndan yüzde 4.61 oy fazla alan Erdoğan, Alanya’da ise Kılıçdaroğlu’nun yüzde 4.89 oy gerisinde kaldı. 
OĞAN’IN DESTEĞİ GÜÇ VERDİ 
İkinci tur seçimleri için yarışacak iki adaydan Erdoğan’ın ilk turda aldığı oy ve meclisteki Cumhur İttifakı çoğunluğu gibi avantajları bulunurken ilk turda yüzde 5,17 oy alan Sinan Oğan’ın desteğini açıklaması elini daha güçlendirdi. 
ÖZDAĞ, FARKLI MI DÜŞÜNÜYOR?
Öte yandan Oğan’ı Cumhurbaşkanı adayı gösteren Zafer Partisi Lideri Ümit Özdağ’ın görüşmelerini sürdürdüğü Kılıçdaroğlu ise ilk turda sandığa gitmeyen seçmen, ikinci turda ilk defa oy kullanacak gençler ve diğer adaylara verilen oyları kendi lehine çevirmek istiyor. 
ALANYA’DA AKSİ YÖNDE DEĞİŞİM!
Ancak bu oyların tamamının tek bir adaya gitmeyeceği göz önüne alınıp Erdoğan’ın diğer avantajları da hesaba katılınca Alanya’daki farkın da düşebileceği, hatta aksine bir değişimin ortaya çıkabileceği öngörülüyordu. Bu öngörü Oğan’ın Erdoğan’a desteğini açıklaması ile daha da güçlendi.

Yerel seçimler nedeniyle okullar 1 Nisan'da tatil edildi Yerel seçimler nedeniyle okullar 1 Nisan'da tatil edildi