Gelecek Partisi Kurucu İlçe Başkanı Hüseyin Tuluk oldu. Partinin kurucu ilçe başkanını açıklamak için Ahbap Köfte’de düzenlenen toplantıya İl Başkanı Beytullah Demir, Sarıveliler Belediye Başkanı Halil Kulak, Gelecek Partisi Kurucular Kurulu Üyesi Mevlüt Demir ile partililer katıldı. Saygı duruşunda bulunularak İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan toplantının açılış konuşmasını yapan İl Başkanı Beytullah Demir, oluşan siyasi boşlukta genel başkan Ahmet Davutoğlu’nun elini taşın altına koyarak Gelecek Partisi’ni 2019 yılında kurduğunu söyledi. Demir, “Biz de 30 Ocak 2020’de bizlere Antalya Kurucu İl Başkanlığı görevini tevdi etti. Biz de siz Alanyalıları güçlü bir teşkilat oluşması için 3 adayın arasından genel merkezimize teklifte bulunduk. 2 aday arasından Hüseyin Tuluk bu göreve uygun görüldü” dedi.
“TARİHİN ŞEREFLİ SAYFALARINDA YER ALACAK”
İlçe Başkanı Hüseyin Tuluk ise, kendisini bu göreve layık gören Davutoğlu, Mevlüt Demir ve Beytullah Demir’e teşekkür etti. Tuluk, “Türkiye’nin geleceğini inşa etmek için bu yola çıkmış bulunmaktayız. Çıkmış olduğumuz bu yolun uzunluğunu, zorluğunu ve cefasını biliyoruz ama bu zorluğu ve cefayı hep birlikte ve omuz omuza ve sırt sırta vererek aşacağımıza hiç şüphem yok. Buna da adım gibi eminim. Bugün Alanya’nın siyasi, iktisadi, toplumsal ve bilimum her kulvarda dönem noktası statüsünde olduğu bir gün olarak tarihin şerefli sayfalarında yerini alacaktır. Sevginin, barışın, huzurun, refahın, aynı zamanda örf ve adetlerimizin hep birlikte kol kola birlikte yaşayabileceğimiz bir Alanya’nın geleceğinin inşası için burada bir araya geldik. Gelecek Partisi ilkeli, ahlaklı, haramı, helali bilen, dava şuuruna, milli şuurlara bağlı, şeffaf bir anlayışla ve kollektif bir anlayışla, geniş katılımlı, herkesin fikrine önem verdiğimiz ve ortak paydada buluşarak karar aldığımız bir siyaset anlayışı benimseyeceğiz. Alanyamız bizim kırmızı çizgimizdir. Alanyamız için yapılan ve yapılacak olan her iyi faaliyetin yanında olacağız. Alanyamızın aleyhinde olan, Alanyamıza zarar verecek olan her kötü faaliyetin de her zaman karşısında dimdik duracağız. Bu bizim Alanyalılık bilincimizin göstergesidir. Bu davada biz de varız diyen, bu Alanya hepimizin diyen siz dava arkadaşlarımızla birlikte başaracağız. 
“YENİ YÖNETİME BAYRAĞI TESLİM EDECEĞİZ”
Öncelikle çok hızlı bir şekilde ilçe teşkilatımızı oluşturacağız. İlçe yönetim kurulu üyelerimizi oluşturacağız. Karar verip bunu genel merkezimize sunacağız. Akabinde başkanlık kurullarımız oluşacak. Bir sonraki seçimli ilçe başkanı dönemine kadar ayakları yere basan kurumsal süreçleri devam eden bir ilçe başkanlığı oluşturulup hep beraber dava arkadaşlarımızla yeni yönetime bu bayrağı teslim etmeye niyetindeyiz. Bununla birlikte olabildiğince fazla sayıda Alanyalı kardeşimizi Gelecek Partisi ile buluşturmak bir başka asli görevimiz olacak. Bu konuda da hepinizin desteğini bekliyoruz” diye konuştu. 
“ALANYA DAVUTOĞLU’NA SAHİP ÇIKACAKTIR”
Sarıveliler Belediye Başkanı Halil Kulak da, “Sizler gibi 16 yıldır Alanya’da ikamet ediyorum. 31 Mart 2019’da bağımsız belediye başkanı olarak seçildim. Şu anda Gelecek Partisi’nin kurucular kurulu arasında ye almaktayım. Bu nedenle de Gelecek Partisi’nin ilk belediye başkanı sıfatını taşıyorum. Bu da bizim için ayrı bir gurur ve onur. Alanya’nın Toroslar’ın üst kısmında yer alan, Taşkentli olan genel başkanımız ve eski Başbakanımız Davutoğlu’na sahip çıkacağına yürekten inanıyorum. O hep bir araya geldiğimiz Alanya benim için Taşkent’ten farksızdır. Alanya hak ettiği yeri gelecekte bulacaktır diyen yaklaşımlar içinde olmuş ve Alanyalıları yad eden yaklaşım içinde olmuştur. Bundan sonraki süreçte Hüseyin Tuluk’a elimizden ne geliyorsa destek vereceğiz. Alanya’yı hak ettiği seviyeye taşıyacağız. 
“ALANYA’DA RÜZGAR BAŞKA ESECEK”
Mevlüt Demir, “327 bin Alanyalı şunu bilsin ki bundan sonra Alanya’da demokrasi rüzgarı bir başka esecektir. Tosroslar’da rüzgarlar farklı şekilde inecektir. Yeter ki biz imanımızı, idrakımızı ve bu kararlı utuşumuzu, bu ülkenin yarınlarına geleceğine olan inancımızı kaybetmeyelim.  Gelecek Partisi bu ülkeye kavga için değil, barış için geldi. Gelecek Partisi bu ülkede talan için değil, düzen için geldi. Gelecek Partisi bu memlekete ötekileştirmek için değil, birleştirmek için geldi. Gelecek Partisi bu memlekete üretim, istihdam için, yolsuzluğa, yoksulluğa, yozlaşmaya, feodal ağalara, derebeylere hayır demek için ve bu milletin şanlı yürüyüşünü sergilemek için geldi. Bundan sonraki süreçte de bu ülkeni bugünü dünden, yarınları da bugünden daha müreffeh, huzurlu, güven dolu olacaktır. Dilimiz sevgi, kardeşlik, üretme, birleştirme dili olacak. Gelin hep beraber memlekette ‘Rabbena hep bana’ diyen zihniyete bir dur diyelim. Kendine çalışan, bireyci, ben merkezli algıları egale eden bu ülkenin bizden sonraki kuşaklarına aktarabileceğimiz güzel hikayelerimiz olsun. Gelecek Partisi bu hikayeleri yazmak için yola çıktı. Bundan sonraki süreçte artık memlekette siyasette bir farklı rüzgar var. Onun da ismi bugünlerle uğraşmak yerine yarınlara bakmak için Gelecek Partisi’dir.