Bir yandan koalisyon görüşmelerini sürdüren Başbakan Ahmet Davutoğlu, bir yandan da teşkilatlara erken seçim talimatı göndermişti. Davutoğlu’nun bu talimatının ardından AKP, Alanya’da çalışmalara başladı. AKP Antalya Milletvekili Sena Nur Çelik, İl Başkanı Rıza Sümer, İlçe Başkanı Mustafa Berberoğlu ve partililer hafta sonu mahalle başkanlarını ziyaret ettiler. Alanya’daki mahalle başkanlarını tek tek ziyaret eden AKP’liler, erken seçim için teşkilatların hazır olması gerektiğini ifade ettiler. İl Başkanı Rıza Sümer, 7 Haziran Genel Seçimleri’nde 19 ilçenin 16’sında birinci olduklarını ve oy oranlarını 33’ten 38’e çıkardıklarını hatırlatarak Türkiye genelinde yüzde 41 oy almalarına rağmen tek başına iktidar olamadıkları için koalisyon görüşmelerinin başladığını ifade etti.

‘Erken seçime hazır olun!’

Seçim sürecinde algı operasyonları nedeniyle genç seçmenler üzerinde etkili olamadıklarını söyleyen Sümer, “Sonrasına baktığımız zaman AKP’yi desteklemeyip diğer partililere oy verenler istikrarın bozulmasından dolayı rahatsız olduğunu görüyoruz. Yeniden bir seçim olsa tek başına iktidara gelecek şekilde destek alacağı anket çalışmalarında da gözüküyor. Başbakanımız önümüzde süreçte yarın seçim olacakmış gibi hazır olmamızı istedi. Biz zaten teşkilatlar olarak maşallahımız var. Yarın seçim oluyor deseler her sandığın başında görevlilerimiz olur. O kadar dinamik bir teşkilatız. Ama gene de rehavete kapılmamamız gerektiğini düşünüyorum. Şuanda hükümet kurma çalışmalarımız devam ediyor. HDP ve MHP kapıları kapattı, CHP ile bir görüşme yapacağız. İnşallah ülkemiz için milletimiz için hayırlı olan neyse o yönde bir karar alınır.” dedi. 

En büyük sorumluluk AKP'de

Antalya Milletvekili Çelik ise genel seçim sürecinde birlikte çalıştığı herkese çok teşekkür ederek “Bugün Alanya’da aldığınız sonuçta her birinizin tek tek payı var. Alanya’da çok iyi bir sonuç aldık. Alanya halkı bizi bağrına bastı, çok büyük teveccüh gösterdi. Bu bizim birlik içinde çalışmamızla sağlandı. Bundan sonra da bu şekilde devam edecek. Ülkemiz milletimiz için hayırlısı neyse o olsun. Demokratik süreç işliyor. Milletimiz %41 ile AKP’ye en büyük sorumluluğu yükledi. Koalisyon görüşmelerinde demokratik ve ekonomik kazanımları korumak adına bu bilinçle hareket ediyor. Milletimizin iradesi neyse o bizim başımızın tacı. Bu doğrultuda demokratik süreçleri işleteceğiz. Ülkemiz için hayırlı neyse o olacak. Ama seçim olsun olmasın yarın bizler Alanya için gece gündüz çalışmaya devam edeceğiz” şeklinde konuştu. 

Editör: TE Bilisim