Bir dönem aradan sonra yeniden Alanya Şoförler Nakliyeciler Otomobilciler Esnaf Odası Başkanlığı’na aday olan Ali Akkaya, kendisi hakkında çıkan iddialara tek tek yanıt verdi. Mevcut oda başkanı Recep Çalış’a ve oda üyesi bazı esnaflara yönelik detaylı şekilde açıklamalar yapan Akkaya, odaya alınan arsa ve araç, satılan iki vinç, odanın bütçe durumu ve oda başkanının maaşı konusunda konuştu. 
GÖREVE GELİR GELMEZ BENİ ŞİKÂYET ETTİLER 
25 Kasım 2005’te odaya başkan seçildiğini ve odanın önünü açmak için Akdeniz Taksi durağındaki taksisini satarak odaya borç verdiğini belirten Akkaya, birliğin iznini alarak 1992 ve 1994 model farklı markalarda iki vinci birliğin iznini alarak sattığını söyledi. Çalış ve yönetiminin 2018’de göreve gelir gelmez kendisini odanın bağlı olduğu Antalya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği’ne (AESOB) şikayet etmek olduğunu söyleyen Akkaya, “AESOB Başkanımız Adlıhan Dere ile şikayet konusunu görüştüm. Ardından Odamızın Başkan Vekili Ali Türkyılmaz’ı arayarak ‘1994 Model Ford Cargo’yu 80 bin civarında, 1992 Model BMC’yi de 22 bin lira civarında sattık. Bu iki aracın kaçar paraya satıldığını muhasebeden çıkartın 5’er bin lira aşağısına alıvereyim’ dedim. Lafını ettiğiniz araçların 30 yaşında olduğunun farkında mısın? Ayrıca bugün Odanın önünde Esnaflarımızın hizmetine sunulan Mıtsubishi Canter marka kurtarıcı, Wolksvagen marka cenaze aracı, Skoda Oktovia makam aracı hatta motoruna kadar benim dönemimde alındı ve hepsi sıfır kilometre, bilginiz olsun” şeklinde konuştu. 
BEĞENMİYORLARSA 3 KATINA SATIN ALIRIM 
Akkaya, kendisine yöneltilen arsa konusundaki iddialara da açıklık getirdi. Başkanlığı döneminde 500 bin liraya arsayı odaya kazandırdıklarını belirten Akkaya, “Beğenmiyorlarsa odamız adına alınan bedelin 3 katına şahsım olarak satın almaya hazırım” dedi.  
ODAYI BORÇSUZ HARÇSIZ DEVRETTİK
Kendi yönetiminde üyelere aidat konusunda baskı yapmadıklarını, gecikme faizi almadıklarını, K Belgesi, SRC, Oda Kayıt Belgesi, İmza Sirküsü gibi ücret talep etmediklerini aktaran Akkaya, “Esnafımızın tüm hizmetlerini bedavaya yaptık. Aidatlarını tahsil ettik, bu kadar yatırımı yaptık. Ayrıca odayı devrederken de ayın 14 Mart 2018’de seçim olmasına rağmen, ayın sonunda ödenecek vergi ve SSK’yı da ödeyerek, borçsuz harçsız kasasında nakitle odamızı devrettik” ifadelerini kullandı. 
ŞU ANDAKİ BAŞKAN YÜZDE 50’DEN FAZLA ALIYOR 
Akkaya şahsına yönelik ‘İki maaş alıyor, maaşını bağışlasın, yardım etsin’ şeklinde ithamlara tepkisiz kalmadı. Konu hakkında Akkaya, “O kadar çok Alanya Şoförler Odası’ndan alınacak maaş hesabına meraklıysak aldığım son maaş bordromu paylaşayım (4 bin 59 TL). Öyle 3-4 sene sonrasına gitmeye gerek yok. Şu an görevdeki arkadaşlar Sadece 3 veya 4 ay sonraki maaş bordrosunu paylaşabilsin. Eğer ki benim aldığım maaştan, yüzde 50’den fazla değilse ben bir şey bilmiyorum demektir” dedi. 
ODAYA MAAŞ VE PARA OLARAK BAKMADIM 
12 yıldır Alanya ve Çevresi Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanlığı yaptığını ve bunun 8 yılında aynı zaman Alanya Şoförler Odası Başkanlığı da yaptığını hatırlatan Akkaya, “Allah aşkına daha düne kadar görüşmelerimizde iki kurumda birden başkanlık edeceğimi bilmiyor muydunuz? Ben Şoförler Odasına maaş ve para olarak bakmadım. Her daim bu camiaya bir vefa borcum var olduğu bilinci içerisinde hareket ettim. Çünkü bu camia bana eş verdi, unvan verdi, makam verdi. Bugün Ali Akkaya olarak tanınıyorsam bu esnaf sayesinde tanınıyorum. Allah’ıma binlerce şükürler olsun, paraya pula da ihtiyacım yok.” şeklinde konuştu. – Kemal Cengiz