AK Parti MYK toplantısında konuşulması ve Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın müze statüsündeki Ayasofya’nın cami olarak ibadete açılması için çalışma talimatı vermesi siyasi atışmalara neden oldu. 
Kararı siyasi propaganda olarak değerlendiren İYİ Parti Alanya Belediye Meclis Üyesi Hacı Mevlüt Zavlak, “Millet uyandı. Değil Ayasofya’yı Notre Dame Katedrali’ni bile hizmete açsanız gideceksiniz” dedi. AK Parti’yi eleştiren İYİ Partili Zavlak’a yanıt ise MHP’den geldi. 
“BURADAN UYARIYORUM”
MHP Alanya İlçe Başkanı Mustafa Türkdoğan, “Ayasofya bizim için kutsaldır” diyerek “Alanya’mızda da Aspendos değil, Ayasofya değil, bilmem nereyi açsanız şöyle olur diyen arkadaşlarımızı buradan uyarıyorum. Müslümanız ve Türk’üz. Fetih Suresi okunmasından, Ayasofya’nın ibadete açılmasından hiçbir Müslüman Türk’ün rahatsız olmaması lazım.  Rahatsızlık varsa kendisini sorgulamasını tavsiye ediyorum” ifadelerinde bulundu. 
AK PARTİ RET, MHP ÇEKİMSER
Öte yandan dün İYİ Parti'nin Ayasofya'nın toplu ibadete açılması için verdiği önerge AK Parti ret MHP ve HDP çekimser oyları ile reddedildi. AK Parti Grup Başkanvekili Mehmet Muş, “İbadete açılması önerisine şimdi ret veriyoruz ama temmuzda gerekli adımlar atılacak" dedi. – Haber Merkezi