İYİ Parti İlçe Teşkilatı, Saadet Partisi İlçe Başkanı Hüseyin Sarıca ve yönetimi ile bir araya geldi. SP İlçe Teşkilatı’nı ziyaret eden İYİ Parti İlçe Başkanı Alper Arıkan’a yönetim kurulu üyeleri de eşlik etti. Ziyarette konuşan Arıkan, her zaman memleket için bir araya gelinmesi fikrine sahip olduklarını söyledi. Bu düşünceyle Alanya'daki ilçe başkanlıklarını ziyaret edeceklerini dile getiren Arıkan,  
“Şu anda gündem suni gündemlerle meşgul ediliyor. Bizlerin de burada fikir birliği oluşturarak vatandaşımızın gerçek gündemleri öğrenmesini sağlamamız gerekiyor. 18-19 yıldır yöneten hükümet yönettiği sistemde anayasayı reforme edemedi de şimdi mi edecek? Asıl gündem işsizlik, pandeminin ortaya koyduğu sıkıntılar var. Yolsuzluklar, derin bir işsizlik sıkıntısı var. Vatandaş ekmek alamaz hale gelmiş. Dolaplar boş, ciddi sıkıntılarla karşı karşıyayız. Bu bağlamda siyasi partiler olarak birtakım fikir ayrılıklarını bir kenara koymalıyız” dedi. 

“MASAYI TERK EDENLER KENDİLERİ OLDU”

Arıkan’ın görüşene katıldıklarını paylaşan Sarıca da, ülkenin asıl gündeminin anayasa olmadığını ve gündemin değiştirilmeye çalışıldığını tekrarladı. Sarıca, “2011 ve 2016 yıllarında anayasayı yeniden yapılandıralım dediler ama masayı terk edenler kendileri oldu. Şu an asıl gündem işsizlik, esnafın durumu, artan borçlar, bir taraftan pandemi süreciyle hayatın durması. Aslı gündemin bu olmasına rağmen sürekli gündem değiştiriyorlar. Algı yönetimi ile bu işi çok iyi beceriyorlar” diye konuştu. 

“ZİHNİYET DEĞİŞMEDİKÇE HİÇBİR ŞEYİ DEĞİŞTİREMEYİZ”

AK Parti ve MHP’nin SP’ye mesafeli durduğunu kaydeden Sarıca, “Onlarla da görüşüp istişare etmek isteriz ancak konuşulduğu takdirde bu sorunlar çözülür. Şu an yeni anayasa reformu gündeme geldi. Oysa mevcut anayasa ile bütün sorunları halledebiliriz. Amaç bu değil tabi ki. Anayasa değişse bile zihniyet değişmedikçe bu ülkede hiçbir şeyi değiştiremeyiz. Adaleti, hakkı, hukuku üstün tutsunlar. Elbette yeni anayasayı bütün partiler olacağı gibi biz de destekleriz” ifadelerini kullandı.