Gerçek Alanya Gazetesi tarafından gündeme getirilen Yeniköy Barajı’nın teslim süresinin üzerinden yaklaşık 2 yıl geçmesine rağmen fiziki olarak yüzde 46’sı tamamlanmış şekilde atıl vaziyette durduğu haberi sonrası AK Parti İlçe Teşkilatı konuya sessiz kaldı. Geçtiğimiz hafta çeşitli medya organlarında birçok konuyla ilgili olarak açıklama yapan İlçe Başkanı Mustafa Toklu, Gerçek Alanya Gazetesi’nin barajla ilgili sorularını ise yanıtsız bıraktı.

İYİ PARTİ MECLİSE TAŞIYACAK

Gazetede çıkan haber sonrası İYİ Parti Antalya Milletvekili Feridun Bahşi’nin Yeniköy Barajı ile ilgili verileri topladığı ve araştırma yaptığı ifade edildi. Bahşi’nin hazırlayacağı soru önergesinde barajın son durumunu ve neden tamamlamadığı sorusunu Türkiye Büyük millet Meclisi’ne (TBMM)  sunacağı öğrenildi.

“BARAJDAN VAZGEÇTİK YOLUMUZU YAPSINLAR”

Gazetede yayınlanan haber sonrası Gerçek Alanya Gazetesi ile iletişime geçen bazı köylüler, baraj inşaatı nedeniyle kapatılan ve önüne duvar örülen yolun tekrar açılmasını istediler. Köy halkı, “Barajdan vazgeçtik, bizim arazilerimize giden yolu kapattılar. Yolumuzu geri açsınlar yeter.” Dediler.

BETON SANTRALİ MAĞDURLARI PARALARINI İSTİYOR

Baraj inşaatı ilk başladığı sırada beton santrali olarak kullanılan alanı Köse lakaplı Mustafa Yanılmaz’dan kiralayan yüklenici firma, kira bedelini de ödemedi. Bu süreçte vefat eden Yanılmaz’ın ailesi ise süreç nedeniyle mağdur olduklarını ifade ettiler. Öte yandan arazisi kazılarak içerisinden toprak alınan köylüler de açılan çukurların kapatılmasını istiyor.