Başkan Toklu, geçmiş dönem ilçe başkanları ve eski belediye başkanlarını ziyaret ederek kongreye davet edip, Ak Parti’ye desteklerinin devamını istiyor. Teşkilatın bütün birimleri sahada çalışırken, delege ziyaretlerinin yanı sıra esnaf ve vatandaşların dertlerini ve sıkıntılarını dinliyor. Çalışmalar bütün dünyada olduğu gibi ülkemizde de salgın halinde solan korona virüs nedeniyle Sağlık Bakanlığı’nın belirlediği kurallar çerçevesinde yürütülüyor. Aynı şekilde 19 Eylül Cumartesi günü gerçekleştirilecek 7. Olağan Kongre’de de Covid-19 kuralları harfiyen uygulanacak.
ERDOĞAN’IN HEDEFLERİ İÇİN GAYRET GÖSTERİYORUZ
AK Parti Alanya Teşkilatı’nın mahalle başkanından, gençlik kollarına, kadın kollarından ana kademeye kadar bütün birimleriyle birlik ve beraberlik içinde tek vücut olduğunu belirten Başkan Mustafa Toklu, “Bu birlik ve beraberlik bize teşkilat çalışmalarında başarıyı getiriyor. Bu başarıda sandığa yansıyor. Yeni bir kongreye hazırlanıyoruz. İlk günkü heyecanla hazırlıklarımızı yapıyoruz. Kongreyi yaptığımız gün yönetim kurulumuz ve teşkilatımızın bütün birimleriyle göreve ilk defa  başlamış gibi çalışmalara  devam edeceğiz. İlk günkü heyecan, ilk günkü ruhla Genel Başkanımız, Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan koyduğu hedeflere ulaşmak için Alanya İlçe Teşkilatı olarak üzerimize düşeni yapmanın gayretinde olacağız. Bugüne kadar yaptıklarımızın fazlasını yapmak için gece gündüz demeden çalışmalarımıza devam edeceğiz.” dedi.
YÖNETİMDE DEĞİŞİKLİKLER YAPILACAK 
AK Parti’de başkanlığın koltuk değil,  bayrak yarışı olduğunu ifade eden İlçe Başkanı Toklu “Bu yarış hizmet yarışıdır. Bizler bayrağı partimize hizmet etmiş çok değerli abilerimizden devraldık. Bu kutlu hizmet bayrağını gücümüz yettiğince taşıyacağız ve nihayetinde vakti zamanı geldiğinde bir başkasına devredeceğiz. Aynı şekilde yönetim kurulumuzda görev yapan arkadaşlarımız da öyle. 2017’de bizle birlikte görev yapan bazı ağabeylerimiz, kardeşlerimiz, bu dönemde bizimle olmayacaklar. Ancak sadece ismen bizimle olmayacaklar. Fiilen yine bu hizmetin içinde olacaklar. AK Parti’ye destek olmaya, Genel Başkanımız, Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a yol arkadaşı olmaya devem edecekler. Hep birlikte de bu kutlu davaya hizmete devam edeceğiz. 
GÖNÜL BAĞIMIZ HEP DEVAM EDER
Bizler başkan olmayabiliriz, yönetimde olmayabiliriz. Partiyle resmi hiçbir bağımız olmayabilir. Ancak AK Parti’ye gönül bağımız hep devam eder. Çünkü AK Parti sadece siyasi bir partinin adı değildir. AK Parti milyonlarca kayıtlı üyesiyle aynı zamanda dünyanın en büyük sivil toplum kuruluşlarından birisidir. AK Parti aynı zamanda Türkiye’nin geleceği, dünya mazlumlarının umudu, dünyadaki bütün mağdurların en büyük sığınağıdır.” diye konuştu.
KONGREDE KORONA TEDBİRLERİ UYGULANACAK 
Alanya Açık Hava Tiyatrosu’nda 19 Eylül Cumartesi Günü gerçekleştirecekleri kongrenin örnek bir kongre olacağını belirten Başkan Toklu, “Daha önce yaptığımız kongremize katılım çok yüksekti.  Coşkuluydu ve bir bayram havasında geçti. Bu kongremiz pandemi nedeniyle daha az katılımlı olacak. Hemşerilerimiz kongreye katılmak istiyorlar. Bu partimize ve bizlere olan teveccühlerini gösteriyor. Kendilerine teşekkür ediyorum. Kongremiz belki kısıtlı katılımla sade bir kongre olacak. Ancak yine biz Türkiye’ye örnek olacak bir kongre yapacağız.” dedi.