Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Antalya Milletvekili Aday Adayı, Alanya Kent Konseyi Başkanı Nurhan Özcan, bugün Harbour Restoran’da ilçe basını ile bir araya geldi. Hedeflerini anlatan Özcan, her görüşü ortak akılla kucaklaşarak bütün canlıların yaşam hakkına daha iyi şartlarda sahip olması için hep beraber bir adım atmak istediğini belirtti.  22’nci dönem CHP Antalya Milletvekili Osman Özcan’ın Alanya’dan listeye girip seçilen son milletvekili olduğunu belirten Özcan, “Ancak ben babamla Türkiye’nin aydınlanma projesine adım atan Köy Enstitüsü öğretmeni olduğu için gurur duyarım.” dedi.

CHP Alanya Mitingi’nde tepki çeken pankartlar | CHP’den açıklama CHP Alanya Mitingi’nde tepki çeken pankartlar | CHP’den açıklama

Marmara Üniversitesi Atatürk Eğitim Fakültesi Müzik Bölümü’nden mezun olduğunu, piyano ve şan dallarında eğitim aldığını ve Akdeniz Üniversitesi'nde yüksek lisans yaptığını belirten Özcan, siyaset ve yönetim üzerinde de kamu yönetimi uzmanlığı sertifikası aldığını vurguladı. Çalışmış olduğu vakıf ve kuruluşları sıralayan Özcan, Alanya’nın tanıtımı için çalışmalar yaptıklarını belirtti. 


Özcan, sosyal demokrat üçüncü kuşak bir aileden geldiğini ve siyasi çalışmalarda her zaman yer aldığını ifade ederek “Şimdi, niye aday adayı oldun? Çünkü İstiklal Savaşı bile kadınların önde olmasıyla kazanıldı. Bugün kadınların var olma, mücadele günü diyorum. Her görüşten insanlara saygım var. Dün birçok partiye oy vermiş olabilir. Ama bugün ülkenin gelmiş olduğu zor şartlarda hep beraber bir yol alacağız. Türkiye'nin aydınlanması kadınlarla olur. Benim aynı zamanda sanatçı bir kimliğim var. Alanlarda İstiklal Marşı'nı söyleten benim. Ben müzik öğretmeniyim. Mecliste bir tane İstiklal Marşı'nı söyleten yok. Önce İstiklal Marşımızı doğru söylemeyi öğreneceğiz. Buna da talibim. Meclisin bir tane sanatçı kimlikli, kent konseyi başkanı, tabandan gelen bir siyasetçiyle renkleneceğini biliyorum” dedi.