Adam tam gaz kaptırmış gidiyor. "Yeter ki Trabzon bizim arkamızda dimdik dursun. Trabzonlu hemşerilerimiz bizim arkamızda dimdik dursun. Bu ülkenin başaramayacağı bir şey olmaz. Buna yürekten inanıyorum" dedi. Onu dinleyen vatandaşlar arasından bir ses, "Nasıl olacak bu? "diye sordu.
"Ekmek 8 lira, bir çuval un 500 lira."
Tam gaz hamaset üzeri anlatılan başarı hikayesinin üzerine, bu adamın yaptığına düpedüz 'Pişmiş aşa su' katmak denir. Sana ne ekmeğin, bir çuval unun fiyatından. Adamın havasını niye bozuyorsun? Adam her ne kadar seçimle gelmemiş, atanmış olsa da sonuçta bakan.
Bu ülkenin Sanayi ve Teknoloji Bakanı, "Terbiyesiz, haddini bilmez, edep yoksunu, edep fukarası, ahlaksız" demedi. "Birkaç tane çapulcunun halkımızı tahrik etmesine seyirci kalamayız" demedi.
Pişmiş aşa su katanı vatandaşı, korumalar alıp götürüyorlardı Bakan müdahale etti. "Bırakın kalsın" diyerek işi tatlıya bağladı.
             TÜRK'ÜN PRATİK ZEKASI
Yıllar önce bir Almancıdan dinlemiştim.
Almanya'da köşe başlarında sigara otomatları varmış. Otomata bir veya iki Mark atıyorsun, makine sana istediğin sigarayı veriyor. İşte pratik Türk zekası burada devreye giriyor. 1 Markı buzdolabı kalıbına koyarak buzdan yüzlerce 1 Mark üretiyorlar. Sigara ihtiyacımız hasıl olunca bu buzdan imal ettiğimiz 1 Markları tedavüle sokup bankomatlarda kullanıyoruz.
Alman bakıyor otomatlarda sigara boşalıyor, para yok, içerde hafif bir ıslaklık…
Alman bilim adamları işin aslını öğrenmek için bir hayli zorlanıyorlar. Sonunda işin esası anlaşılıyor.
Bu anektodu paylaşmamın nedeni, Yozgat ili Çekerek ilçesinde Millet Bahçesi’nin açılışı yapılacak. Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay açılışı yapacak. Bakıyorlar, Millet Bahçesi’nin çimleri bakımsızlıktan, susuzluktan sararmış. Adama ayıp olacak. Sararmış çimleri görürse ne der diye düşünüyorlar. Bu ara pratik Türk zekası devreye giriyor. Sararmış yeşil çimenleri yeşile boyuyorlar. Renk seçimi güzelde olmuş. Ne de olsa Nasreddin Hoca’nın torunlarıyız. Hoca kışın ortasında eşeğe yeşil ot bulamayınca eşeğin gözüne renkli gözlük takarak olayı çözüme kavuşturmuştu.
Dedik ya Türk'ün pratik zekası.
                 FAKİRLEŞİYORUZ
"2002 yılında bir milyon haneye sosyal yardım yapıyorduk. 2021 yılında bu rakam 4,3 milyon haneye ulaşıldı. 20 yılda nüfus 4,3 kat kadar artmadı."
Bunu övünçle anlatan bu ülkenin Hazine ve Maliye Bakanı. İşin en acı yanı da bu...!