Rüşvet ;"Yetkili birisine ,başkası tarafında

toplumun usul ve kurallarına aykırı bir tarzda menfaat vaad edilelerek veya sağlanarak bir işin yaptırılmasıdır " Diyerek tarif eder Prof Dr Ahmet Mumcu (1)

Devlet düzenine geçen bütün toplumlarda işlenen "Rüşvet " suçunun çürüme , bozulma  kokuşmuşluk belirtisi  olduğununu rahatça görebiliyoruz .Özellikle çürüme ve kokuşmuşluk dönemlerinde rüşvetin iyice arttığını tarihin  tanıklığından anlıyoruz.

İlkçağdan günümüze kadar "rüşvet " suç olarak kabul edilmiş,rüşveti önlemek için ,rüşveti alan (idam dahil) cezalandırılmıs.

İran'da Kral 11.ci Kambises(529 -522) Siamnes adlı bir yargıcın para ile hüküm verdiğini duymuş ve bu rüşvetçi yargıcın derisini yüzdürerek idam ettirmiştir .Kral yargıcın oğlu Ottanes'i aynı göreve tayin etmiş ve eski yargıcın derisini yargıçlık iskemlesi üzerine gerdirerek ,yeni yargıca" nasıl bir iskemle üzerinde oturduğunu bilmelisin"demiştir.

Rejim yağma ,talan rüşvet ve yolsuzluk ütetiyor .Pisliklerini örtmenin yolu "mili ve manevi değerler " diyerek kendilerinden başka kimsenin bilmediği kavramlarla  bütün toplumu tutsak etmeye çalışıyorlar.

Hırsızlık ve yolsuzluk yapanların gündeminde kadın bedeni ,benim başörtülü

bacımın saçı  .Erkekler ise sakal,badem bıyık ile tüm bu yolsuzlukların üstünü örtebileceklerini sanıyorlar .Öylesine pisliğin içine girmişler ki pislik paçalarından

akıyor.Bir an önce kangrene dönüşen bu tejimden kurtulmak lazım.

          DİN DEVLETİ Mİ OLUYORUZ ?

   Ebubekir Sefil katıldığı bir programda "Deve idrarı içmenin faydalı olduğunu" söylemiş .Kendine ikram edilen deve idrarını içmeyip redederek "Damızlığa çekilen deve idrarı faydalıdır " demişti

Bu defa Ebubekir Sefil  "Adam keyfi olarak namazını sürekli aksatıyorsa Çağrılır azarlanır ,Çağrılır tekdir edilir ,çağrılır dövülür,Taziren öldürülebilir " Demekle bu adam laik bir ülkede yaşadıgının farkında değil galiba .Bu cesareti nereden alıyor ? Bu kadar rahat konuşabiliyor Şeriatla yönetilen din devletlerinde namaz kılmayanlar ,oruç tutmayanlar sokak ortasında kırbaçlanıp hapse atılır.Laik bir ülkede namaz kılma hakkına sahip olanlar kadar ,namaz kılmama hakkına sahip olanların varlığına da saygı duyulması gerekiyor.Dolayısı ile namaz kılmayanların da can güvenliğinden de devlet sorumludur.

Ebubekir Sefilin bu şekilde konuşması toplumu ayrıştırıp insanların birbirine düşman olmasına neden oluyor .Yarın bir meczup çıkar "namaz kılmayanların başının kesilmesi ,kanının dökülmesi helaldır "derse sorumlusu kim?

Çok meraklanıyorum Cumhuriyeti korumakla görevli Cumhuriyet savcılarımız nerede ACABA ?

(1) OSMANLI DEVLETİN'DE RÜŞVET.