Aynı okulda okuma hayallerim suya düşmüştü. Gönlümü çalan güzel Çankırı lisesini değil ; başka bir okulu tercih etmişti. Sınıf arkadaşlarım lise 2 ye geçmişti ben se çift dikiş lise 1.ci sınıfı tekrar ediyordum. Sınıf arkadaşlarımın yanına gidemiyor kendimde bir eziklik hissediyordum; aşağılık duygusu gibi bir şey;  sanki utanıyordum onlardan,  sınıfta kalan öğrencinin psikolojik durumu bu olmalıydı.
    İlkokuldan sınıf arkadaşım Yavuz BOZTEPE ile aynı sınıfa düşmüştük. O da Kuleli Askeri lisesini kazanmıştı ama oradan ayrılıp tekrar Çankırı’ya dönmüştü. Yeni sınıf arkadaşlarım ile kısa sürede kaynaştık. Çok güzel dostluklar kurduk. Aramızda erken yaşta kaybettiğimiz Çok güzel resim yapan Selçuk ÖKSAL gibi ,aynı zamanda gitar çalan  bir arkadaşımız vardı ki lise hayatımız boyunca  okul yıllığını o yapmıştır; çok güzel karikatür çizerdi her arkadaşımızı yıllık ta karikatürize etmiştir; farklı özelliklerimizi fotoğrafımızla birlikte çizimine yansıtmıştır. Yine Mehmet Tütüncü çok iyi saz çalardı Tıpkı Cahit Yalçın EVREN gibi. Şahap ERBİL  tarih öğretmenimizin yeğeni idi
Ama çalışkan bir öğrenci olmasına rağmen tarihten sadece sınıfı geçebilecek çapta not alırdı Perihan  öğretmenimiz ona hiçbir ayrıcalık tanımazdı.
    Sınıf Öyle çalışkan bir sınıftı ki  bazen  bir yazılıdan dokuz alan niye 10 alamadım diye ağlardı.
Kuşkusuz sınıfımızın en Çalışkan öğrencileri Ayfer AKBAŞ Adil BiÇER ,Ayten HASALTIN, Turgay ÇEVİK  Şükran BATTAL dı.
Neslihan DURLANIK’ ta Aynur YUMAK’ la Aynur ÖZMERZİ  de onlardan aşağı kalmazdı. Sedat KONURCA’YI  da ilave etmesek olmaz tabi bu arkadaşlara.
 Adil Biçer Tıp doktoru oldu. Şükran BATTAL ise Hakim oldu ve evlendiler. Ayten HASALTIN Eczacı oldu. Cahit Veteriner oldu Turgay Makine Mühendisi oldu. Sedat KONURCA Avukat oldu. Aynur YUMAK Matematik öğretmeni oldu Neslihan  DURLANIK Mimar oldu. Geri kalan arkadaşlarımız vasat, bazıları da benim gibi tembeller sınıfına dahildi. Velhasıl sınıfta Yüksek okul bitirmeyen kimse kalmamıştı, Diğer arkadaşlarımız da Çankırı Meslek Yüksekokulunu bitirdiler. Diğer arkadaşları da haftaya yazalım. Bu okul yıllarını çok uzattın diyen okurlara az kaldı diyor; biraz sabır diliyorum.
(Devamı haftaya)