Öğretmenlerin işi sadece okulda değildir. Evde, derslerinizi daha iyi anlamaları için görsel, video, ders notu hazırlarsınız. Teneffüslerde boş olduğunuz her vakitte öğrencileriniz ile vakit geçirerek bugün nasıllar bir sıkıntıları ya da sevinçleri var mı öğrenirsiniz. Çünkü aranızdaki iletişim bu şekilde oluşur. Hepsi ayrı ayrı sizden ilgi bekler.
Hastaneye gidip geldiklerinde nasıl olduklarını unutup da sormadığınız da söylemezler; fakat sormadığınız için üzülürler. Dalgın olmak ve unutmak gibi bir seçeneğiniz yoktur. Öğrenciler bir çiçektir ve hep ilgi beklerler. İlgilenmezseniz solarlar. Öğretmenlik emek ister, sevgi ister.
Sevgide paylaşıldıkça artar ve çoğalır. Öğrencilerin gözlerindeki sevgi tüm zorluklara ve yorgunluklara değerdir. Onların sabahları hep bir ağızdan size günaydın demesi, bir şey olduğunda koşarak yanınıza gelerek heyecanlı bir şekilde anlatmaları, özlediklerinde koşarak sarılmaları hepsi öğretmenler için unutulmaz anılardır.
Dediğim gibi öğretmenlik emek istiyor. Ama öylede güzel bir meslek ki tüm emeklerinin karşılığını onların gözlerinde bakışlarında görebiliyorsunuz.
Sevgili Meral hocam hem benim hemde kızımın öğretmeni size çok ama çok Teşekkür ederim öğretmenim sizin nezdinizde Salih hocama ve tüm öğretmenlerimize de çok ama çok Teşekkür ederim.İyiki varsınız ve iyiki sizin gibi mükemmel insanlarla yolumuz kesişmiş bu dünyada en büyük şansım sizleri tanımaktı çok sağolun sizleri çok seviyoruz