İş hayatı, okul dersleri ya da ev işleri derken koşturmaca ile geçen günde kendimi halsiz ve yorgun hissediyorum diyenlerden misiniz?  Bu yazıda bunun altında yatan sebeplere bir bakalım..

SEBEP BESLENMENİZ Mİ ? 

•    İyi bir başlangıç için mutlaka kahvaltı yapın
Güne kahvaltı yaparak başlamak; Günlük aktivitelerimizi gerçekleştirmek, ihtiyaç duyduğumuz enerjiyi almak için en önemli fırsattır. Uyandıktan 1 saat içerisinde yapmaya özen gösterelim ki vücudumuz güne başladığını anlasın ve metabolizmada çalışmaya başlasın. Bu yüzden kahvaltı yapmadan evden çıkmamaya özen gösterelim.

•    Demirden zengin beslenin 
Eğer demir eksikliği var ise yorgun ve bitkin hissedersiniz bu da kansızlığa yol açar. Yumurta sarısı, kırmızı et, kuruyemişler, yağlı tohumlar, koyu yeşil yapraklı bitkiler ve kuru meyveler en iyi demir kaynaklarıdır.

•    Bol bol lif yiyin
Yeterli lif tüketmemek kabızlığa bununla beraber de halsizliğe yol açar. Bol miktarda meyve, sebze, bakliyat ve tam tahıllar tüketelim. 

•    Vitamin ve Mineral almaya özen gösterin
Çinko, potasyum, fosfor ve bazı B vitaminleri enerji arttırmada bir miktar rol oynarken magnezyum uykuyu düzenler. Dengeli ve sağlıklı beslenmek hepsinden yeteri miktarda almamızı da sağlar.

Bu yüzden beslenmeyi bir bütün olarak ele almalısınız. Her besini düzenli olarak günlük beslenmenizde yer vermelisiniz. Beslenmenize dikkat etmenize rağmen hala kendinizi yorgun ve halsiz hissediyorsanız detaylı bir kan tahlili yaptırıp bir uzman hekime danışmanızda yarar var.