Allah’ın insanoğluna verdiği en büyük nimetlerden bir tanesi mutluluk hissidir. Mutlu olmak insanoğlunun şalteri gibidir. İhtiyaç anında kaldır şalteri, bu hissiyat dolsun tüm vücuduna. Mutlu olmak için birçok neden var lakin dünyanın en zor şeylerinden birisi de bir insanı mutlu etmektir.
Küçük şeyler daima mutluluk verebilir. Bir dal çiçek, bir merhaba demek, beraber yemeğe çıkmak, sevdiğin şarkıyı dinlemek, spor yapmak, evcil hayvan beslemek vs. Bunlar insanın hormonlarını oynatıp mutluluk veren birkaç basit şey.
Hayat surat asıp bekleyecek kadar uzun değil. Mutlu ol, anı yaşa, yaşamaktan zevk almaya bak. Bu kadar olumsuzluğun yaşandığı bir zamanda biliyorum gülmek, mutlu olmak zor ama mutlu olmak için basit birçok şey var. Dene ve hayata bakış açını değiştir.
Marketten alıp yediğin çikolatalı gofret bile seni mutlu etmeye yeter.
Gökyüzündeki maviliği seyret, dere kenarında akan suyu izle, deniz kenarındaki dalgaların sesini dinle, mırıldanan kedilerin sesini dinle. Hepsi de seni mutlu edecektir. Tuttuğun takım mağlup olur üzülürsün ama sana faydası yok. “Tuttuğum bir takım var. Futboldan zevk alıyorum” der sevinirsin. Hasta olur, yatağa düşer üzülürsün lakin “İyileştirecek ilacım var” der, mutlu olursun. Sınavdan kötü not alır, üzülürsün ama “Sınava girebildim elim, ayağım tutuyor. Elimden geleni yaptım” der mutlu olursun. Bu zamanda sakın asma suratını. Mutlu olmaya bak, gülümsemek sana daha çok yakışıyor.